У Љубљани представљена кандидатура Бањалуке за пријестоницу културе

Срна
У Љубљани представљена кандидатура Бањалуке за пријестоницу културе

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић представио је данас на 7. Љубљана форуму актуелне изазове у раду бањалучке градске администрације, са посебним освртом на кандидатуру за Европску пријестоницу културе 2024. године.

Радојичић је посебно захвалио градоначелнику Љубљане Зорану Јанковићу за пружену подршку Бањалуци и њеној номинацији за Европску пријестоницу културе, саопштено је из бањалучке Градске управе.


"Ова кандидатура упућује на то да Бањалука поприма неке нове обрисе и стиче нови имиџ", рекао је Радојичић и додао да овај град улази у нову фазу развоја насловљену као "Отворен и пријатељски град".

Он је истакао да су, осим ове номинације, напори градске администрације усмјерени и у унапређење привредних капацитета кроз развој пословних зона, те унапређење комуналне инфраструктуре.

Радојичић је указао да Бањалука гради нову топлану на биомасу, у вриједности 35 милиона КМ, која би, по њеном пуштању у рад, требало да ријеши један од највећих комуналних проблема.

Осим Радојичића, у раду 7. Љубљана форума, посвећеног увођењу рјешења из такозваних паметних градова, учествује 150 званичника из цијеле Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана