У Бањалуци тренутно 52 активна градилишта

nezavisne.com
У Бањалуци тренутно 52 активна градилишта

Бањалука - Приходи од грађевинских накнада на подручју града за првих шест мјесеци ове године већи су за 14 одсто у односу на исти период прошле године, показују подаци градских служби.

Према подацима Одјељења за просторно уређење, појачана грађевинска активност довела је до значајног раста буџетских прихода и активирања бројних градилишта.

Тренутно су грађевинци у граду ангажовани на 52 активна градилишта, од којих се највећи број односи на стамбено-пословне објекте.

По подацима за првих шест мјесеци, двије највеће накнаде - она за уређење грађевинског земљишта и једнократна рента - биљеже знатан раст у односу на прошлу годину.

Приходи од накнаде за уређење грађевинског земљишта повећани су 16 одсто у односу на исти период прошле године, док је једнократна рента порасла 11 одсто. Истовремено, забиљежен је и значајан пораст прихода по основу легализације објеката.

“Током првих шест мјесеци од уређења грађевинског земљишта и једнократне ренте у градски буџет прикупљено је шест милиона КМ, док је у истом периоду прошле године по овом основу уплаћено 5,3 милиона КМ”, показују подаци ресорног одјељења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана