У Бањалуци отворена продавница са цијенама двоструко нижим од редовних

ATV
У Бањалуци отворена продавница са цијенама двоструко нижим од редовних

Бањалука је добила прву продавницу са двоструко нижим цијенама намирница. Популарно назван “Food Outlet”, прва је таква продавница у Српској, а друга у БиХ, која све артикле продаје по цијенама нижим за 50 одсто од редовних.

Намирнице су пред истеком рока трајања или са оштећеном амбалажом, али су потпуно безбједне. Вишак такве робе велики маркети шаљу нама, а ми их даље продајемо по знатно нижој цијени, објашњава власница Маринка Стојић. 

“Имамо све потребне дозволе од стране наших добављача за сву робу, поготово млијечног и животињског поријекла. Имамо све потребне сертификате и стојимо иза тога и гарантујемо до посљедњег дана да је наша роба у потпуности исправна. На нашим полицама се, у суштини, не би могла пронаћи да није тако”, каже Маринка.

Продавница је отворена прошле седмице, а посјећују је грађани разних профила. Од пензионера и студената, до знатижељних професора и директора. Власници кажу, празних руку нико не изађе. 

Поред повољних цијена, циљ једне овакве продавнице је и подизање свијести о претјераном бацању хране. Према званичним процјенама, у Европској унији на примјер годишње се због бацања хране изгуби чак 140 милијарди евра. 

Полупразне полице доказују да је заинтересованост купаца велика, а власници тврде да нова роба стиже већ сутра. Кажу да њихов примарни циљ није зарада, него подизање свијести о томе колика количина хране свакодневно буде бачена из маркета због истека њеног рока трајања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана