“Tržnica” zdravom hranom spaja selo i grad

Ilijana Božić
“Tržnica” zdravom hranom spaja selo i grad

Banjaluka - Jubilarna 20. manifestacija “Dan za hvala” biće kao i prethodne prilika da evociramo uspomene na ljepote nekadašnjeg mirnog života, pokažemo kako se tada trgovalo i okupimo sve naše korisnike, prodavce i kupce.

Izjavio je to u petak na konferenciji za novinare  generalni direktor “Tržnice”  Nemanja Bilanović najavivši da će ova tradicionalna smotra biti održana na Duhovski utorak,  18. juna.

- Ovo je jedinstvena prilika da se prisjetimo tradicije održavanja  vašara kao preteče tržničke djelatnosti u gradu - kazao je Bilanović.

Istakao je da će svečano obilježavanje krsne slave “Tržnice” početi u nedjelju kada će rukovodstvo preduzeća uručiti zahvalnice poslovnim partnerima i radnicima.

- Dva dana kasnije na tradicionalnoj manifestaciji “Dan za hvala” posjetioci će moći uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu, smotri autohtonih sorti i rasnih grla konja, fijakerima koji će po tradiciji  prodefilovati kroz grad i zajedničkom ručku. Program će početi u utorak u 11 časova na Novoj pijaci - rekao je Bilanović.

Preduzeće obilježava 92 godine postojanja i uspješnog rada, čime se ubraja u red najstarijih na ovim prostorima.

- Nastojimo da zdravom hranom spojimo selo i grad. Posljednjih godina bilježimo trend rasta posjete turista, odnosno stranih kupaca. Najvažniju ulogu ima domaća i zdrava hrana. Brojimo oko 1.000 zakupaca koji posjeduju poslovne prostore i tezge, a oni koji su došli uglavnom tu i ostaju - istakao je Bilanović.

Naglasio je da se preduzeće može pohvaliti dobrim poslovanjem na svim poslovnim jedinicama.

- U okviru mogućnosti “Tržnica” učestvuje u nizu humanitarnih akcija, pomaže sportske i kulturne manifestacije, te radi na očuvanju tradicije tržničke djelatnosti ovih prostora - zaključio je Bilanović.  

Rukovodilac prodaje i marketinga Slobodanka Gaćanović istakla je da spoj modernog i tradicionalnog trgovanja još uvijek funkcioniše, te da se velika pažnja posvećuje higijenskoj bezbjednosti hrane. Svakodnevno se rade pregledi na osnovu kojih se dobija dozvola za promet.

Manifestaciju kao i prethodne tri godine podržava Turistička organizacija grada, čime poprima turistički značaj.

 

U misiji humanosti

Predstavnici “Tržnice” u ponedjeljak će posjetiti Javnu ustanovu “Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora” i tom prilikom  će štićenicima uručiti prigodne poklone.

- Od kad je Konferencija beba ustoličena naše preduzeće daruje prvorođenu vidovdansku bebu, a ove godine očekujemo osmu. “Tržnica” je gotovo uvijek u misiji humanosti, rekla je Gaćanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana