Тротоар у Српским топлицама ниче на прољеће

Данијела Стоканић
Тротоар у Српским топлицама ниче на прољеће

Бањалука - Изградња тротоара у улици Мањачких устаника у насељу Српске топлице, поред Основне школе "Бранислав Нушић", требало би да почне са првим прољећним данима односно почетком грађевинске сезоне.

Рекао је портпарол Градске управе Бањалука Миленко Шајић и додао је да су испуњени сви услови за почетак радова.

- Иако програм заједничке комуналне потрошње изградња тротоара поред ОШ "Бранислав Нушић" није планирана, новац ће бити издвојен из средстава за одржавање саобраћајница. Зато што изградња тротоара неће коштати више од 30.000 марака - рекао је Шајић.

Изградња тротоара је била у плану протеклих година, али с обзиром на то да је у овом насељу рађен колектор и канализациона мрежа, тротоар још није урађен.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Српске топлице Млађенка Тривић каже да обећања надлежних не вјерује и истиче

- На тротоар чекамо више од пет година, те интензивно из године у годину стављамо на врх приоритета. Нисмо обавијештени за изградњу тротоара, нити смо добили повратну информацију на основу приоритета за ову годину - рекла је Тривићева.

Она је додала да је тротоар поред школе потребан као хљеб насушни, јер је на том мјесту због бахатих возача двоје дјеце изгубило живот.

- Надлежни су ту као нешто кориговали паркингом, градским аутобусом и слично, али све је то слабо, јер је тротоар неопходан - истакла је Тривићева.

Према ријечима директора ОШ "Бранислав Нушић" у насељу Српске топлице Стане Никодиновић-Митровић, изградња тротоара је давно договорена, те је било вријеме и да отпочне.

- Сигурна сам да нам град није окренуо леђа, него су поплаве учиниле своје, па је због тога изградња овог тротоара била одгођена. Град из тог разлога ученицима, који путују градским превозом, плаћа мјесечну карту, како би њихова безбједност била подигнута на највиши ниво - рекла је Никодиновић-Митровић.

Родитељи малишана су огорчени, кажу да су разочарани и да више не вјерују да ће икада бити изграђен тротоар.

- Надамо се да ово нису само обећања као до сада. Размишљао сам да своје дијете упишем у другу школу идуће године јер се плашим за његову безбједност али ако буде изграђен тротоар ситуација ће се из коријена промијенити - казао родитељ једног од ученика ОШ "Бранислав Нушић" који није желио да му име објавимо.

Рупа

Рупа која је недавно однијела пола тротоара, на магистралном путу у насељу Српске топлице, још увијек није санирана. Она додатно угрожава безбједност пјешака, који, да би је заобишли, морају на магистрални пут.

Тротоар уз ријеку Врбас, на којем се рупа и налази, урушен је у поплавама, а пјешаци ризикују да кроз ову рупу пропадну у ријеку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана