Trgovci, ljekari i konobari bez predaha tokom novogodišnjih praznika

 Trgovci, ljekari i konobari bez predaha tokom novogodišnjih praznika 29.12.2017 16:27 | Vesna Popović

Banjaluka - Tokom novogodišnjih praznika sve službe neophodne za neometano funkcionisanje grada biće na raspolaganju stanovnicima pa će dežurstva imati medicinske i vatrogasne ekipe dok predaha neće imati ni trgovci, ugostitelji, vozači gradskih autobusa, apotekari...

Konobari će raditi neograničeno dok su za trgovce u zavisnosti od dana postavljena ograničenja.

U Domu zdravlja su rekli da će za vrijeme novogodišnjih praznika Služba hitne pomoći raditi uobičajeno 24 časa.

- Dežuraće timovi porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici kod Gradskog stadiona, u dvije smjene od sedam do 20 časova. Građanima će biti na raspolaganju stomatolog u ambulanti Službe hitne pomoći, a pedijatrijska ambulanta radiće u dvije smjene od sedam do 20 časova u ambulantama na Poliklinici i u Platonovoj ulici - naveli su u Domu zdravlja.

Kazali su da će Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku biti na raspolaganju građanima 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne pomoći.

- Jedna mobilna ekipa Hitne pomoći će 31. decembra obezbjeđivati proslavu Dječije nove godine na Trgu Krajine, a dvije ekipe će obezbjeđivati doček Međunarodne nove godine - naglasili su u Domu zdravlja.

Dežurna apoteka tokom praznika biće kao i obično apoteka "Prvi maj" u ulici Milana Tepića. Gradska uprava je početkom decembra donijela odluku da kafići, klubovi i restorani koji se nalaze van stambenih zgrada mogu raditi neograničeno prva dva dana nove godine te na Božić i Pravoslavnu novu godinu. U skladu sa tom odlukom, ali i sa izmjenama odluke o radnom vremenu ugostitelja, koje su u ovoj godini donijele gradske vlasti, ostalim danima zimskih praznika do 15. januara oni će moći raditi dva sata duže u odnosu na prethodne godine.

Marketi, tržni centri, te samostalne trgovinske radnje 31. decembra mogu raditi po rasporedu za nedjelju od osam do 16 časova, potvrdio je načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Komljenović.

- Prvog dana nove godine ne mogu raditi, a 2. januara imaju mogućnost da rade po istom radnom vremenu kao nedjeljom - kazao je Komljenović.

Podsjetio je da je grad već ranije donio odluku da bude omogućen rad pojedinim trgovcima na republički praznik, 9. januar, Dan Republike.

- Od osam do 13 časova će raditi mesnice, trgovine na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima i cvjećare - kazao je Komljenović.

Zbog obilježavanja republičkog praznika Nove godine, Gradska uprava neće raditi u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. januara 2018. godine.

Ljubitelji sedme umjetnosti koji požele da prazničnim danima pogledaju neki dobar fil imaće na raspolaganju "Sinepleks Palas", koji će 31. decembra raditi od deset do 13 časova, kada bi trebalo da počne i zadnja projekcija za taj dan.

- Prvog dana 2018. godine bioskop će raditi od 17 do 23 časa - saopšteno je iz "Sinepleksa Palas".

Obustava saobraćaja

Zbog održavanja manifestacija u okviru novogodišnjeg programa, od danas u 11 časova do 2. januara u 11 časova biće obustavljen saobraćaj u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od zgrade "Pošte" do ulice Marije Bursać.

- Autobuska stajališta kod "Boske" biće van funkcije, a autobusi će biti preusmjereni na Kninsku i Vidovdansku ulicu. Iz smjera Fabrike duvana sva stajališta ostaju u funkciji, a autobusi će nakon "Pošte" biti preusmjereni u ulicu Milana Tepića - kazali su u Gradskoj upravi.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica