Трећину запослених у Градској управи дочекала нова мјеста

Весна Поповић
Трећину запослених у Градској управи дочекала нова мјеста

Бањалука - Готово трећина од око 700 запослених у Градској управи, међу којима и поједини високопозиционирани чиновници, промијенила је радно мјесто од 1. јануара, након што је градоначелник Игор Радојичић донио нову систематизацију радних мјеста, сазнаје "Глас Српске".

Неке од највећих промјена десиле су се у досадашњем Одјељењу за друштвене дјелатности, који је до сада водила Љубинка Драгојевић. Драгојевићева, која је кадар СП-а, остала је у овој служби, али на позицији службеника. Ово одјељење, ради ефикаснијег обављања послова, подијељено је на два посебна ресора и то образовање, здравство, омладину и спорт, који ће водити Драган Бањац (СП) и културу, туризам и социјалну политику, на чијем челу ће бити Наталија Тривић (УС).

Према сазнањима "Гласа", некадашњи посланик Народне скупштине РС, начелник Одјељења за финансије у вријеме док је градоначелник био Драгољуб Давидовић и савјетник за финансије бившег градоначелника Слободана Гаврановића Радмила Стојнић сада је службеник у стручној служби Скупштине града.

Начелник Одјељења за просторно уређење за вријеме Давидовићевог мандата Верица Кунић пребачена је у новоформирано Одјељење за локални економски развој и стратешко планирање, на чијем је челу доскорашњи директор "Шума Српске" Раденко Лакетић.

Досадашњи шеф Стручне службе Скупштине града Дујко Комљеновић пребачен је на чиновничку позицију у Одјељењу за општу управу, коју води једна од најмлађих шефова у Градској управи Сања Павловић.

Нова година донијела је и ново радно мјесто бившој шефици Одсјека за урбанизам Алвири Вујиновић, као и доскорашњој шефици Пријемне канцеларије, која је, док је Давидовић био градоначелник, водила Одјељење за општу управу, Биљани Бирач. Оне ће убудуће бити службенице.

Промјена радног мјеста за више од 200 радника Градске управе директна је посљедица новог правилника о унутрашњој организацији и систематизацији којом су у организациону структуру уведена и нова одјељења како би Градска управа боље функционисала и ефикасније одговарала на потребе грађана, због чега је формирана и посебна Канцеларија за грађане, на чијем је челу Никола Рачић. Ова служба задужена је за рјешавање свих проблема грађана, укључујући и оне које желе директан контакт са градоначелником.

Нова енергија

Ове промјене, како увјеравају извори "Гласа Српске" из Градске управе, само су почетак нове фазе у односу градске власти и грађана.

- Кадровским промјенама жели се унијети нова енергија, јер је уочено да су се неки људи уљуљкали у својим позицијама, несвјесни проблема са којим се град суочава. Међутим, ниједно унапређење нити назадовање није вјечно и зависиће, на првом мјесту, од резултата рада. Свака кадровска промјена мотивисана је жељом да градска власт што ефикасније и брже рјешава проблеме грађана. Град мора бити сервис за рјешавање питања грађана, а не спора чекаоница - објашњавају наши извори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана