Trafo sije strah u banjalučkom naselju Ada

Jasmina Perišić
Trafo sije strah u banjalučkom naselju Ada

Banjaluka - Stanovnici boračkih zgrada u naselju Ada su u strahu, jer trafo-stanica koja njihove stanove napaja električnom energijom se iskrivila i tone u zemlju.

Stanar ove zgrade Nevenka Šolak kaže da, ukoliko dođe do neke tragedije, biće dovedena u pitanje bezbjednost stanara u više od 90 stanova.

- Čim smo uselili vidjeli smo da trafo-stanica nije dobro napravljena, jer je vrlo brzo počela da tone u zemlju. Već godinu i po ona se sve bržim tempom krivi u jednu stranu. Sada je dovoljno kriva da i gostima koji nam dođu u posjetu bode oči. Svi stanari strahuju za svoju bezbjednost i stalno na sastancima vijećamo šta da preduzmemo dok još nije kasno - rekla je Šolakova.

- Bojimo se da će pri većim kišama ili poplavama voda ući u trafo-stanicu. Zar treba da zbog nečijeg loše obavljenog posla doživimo požar i katastrofu. Ni djeci ne dozvoljavamo da se igraju u blizini tog trafoa - kazala je Šolakova.

I njena komšinica Milanka Vidović smatra da nadležni treba što prije da reaguju.

- Ne znam zašto tone, ali mislim da nije dobro napravljen temelj. Nije čak ni izbetonirano oko trafo-stanice pa je zemlja pri većim padavinama guta - kazala je Vidovićeva.

U preduzeću "Elektrokrajina" rekli su da oni nisu zaduženi za ovu trafo-stanicu već Gradska uprava.

U Gradskoj upravi kažu da su obaviješteni za problem u vezi sa ovom trafo-stanicom.

- Iz "Elektrokrajine" su nas obavijestili da postoje određeni problemi sa tom trafo-stanicom. Predstavnici Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja izaći će na teren i utvrditi stanje, a potom i predložiti potrebne mjere - kazali su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana