Трафо сије страх у бањалучком насељу Ада

Јасмина Перишић
Трафо сије страх у бањалучком насељу Ада

Бањалука - Становници борачких зграда у насељу Ада су у страху, јер трафо-станица која њихове станове напаја електричном енергијом се искривила и тоне у земљу.

Станар ове зграде Невенка Шолак каже да, уколико дође до неке трагедије, биће доведена у питање безбједност станара у више од 90 станова.

- Чим смо уселили видјели смо да трафо-станица није добро направљена, јер је врло брзо почела да тоне у земљу. Већ годину и по она се све бржим темпом криви у једну страну. Сада је довољно крива да и гостима који нам дођу у посјету боде очи. Сви станари страхују за своју безбједност и стално на састанцима вијећамо шта да предузмемо док још није касно - рекла је Шолакова.

- Бојимо се да ће при већим кишама или поплавама вода ући у трафо-станицу. Зар треба да због нечијег лоше обављеног посла доживимо пожар и катастрофу. Ни дјеци не дозвољавамо да се играју у близини тог трафоа - казала је Шолакова.

И њена комшиница Миланка Видовић сматра да надлежни треба што прије да реагују.

- Не знам зашто тоне, али мислим да није добро направљен темељ. Није чак ни избетонирано око трафо-станице па је земља при већим падавинама гута - казала је Видовићева.

У предузећу "Електрокрајина" рекли су да они нису задужени за ову трафо-станицу већ Градска управа.

У Градској управи кажу да су обавијештени за проблем у вези са овом трафо-станицом.

- Из "Електрокрајине" су нас обавијестили да постоје одређени проблеми са том трафо-станицом. Представници Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја изаћи ће на терен и утврдити стање, а потом и предложити потребне мјере - казали су из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана