Топли радијатори до 1. маја

Јасмина Перишић
Топли радијатори до 1. маја

Бањалука - "Топлана" ће, иако је јуче и званично завршена грејна сезона, наставити да испоручује топлотну енергију све до 1. маја, али само у данима са ниским температурама.

- Пуштали смо гријање јуче иако је званично крај сезоне. Пуштаћемо и убудуће ако буде било потребно, јер су најављене ниске температуре - рекла је портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић и нагласила да неће дозволити да се грађани смрзавају.

- Дужност нам је да до 1. маја будемо у приправности, али у данима када буду високе температуре нећемо гријати - подвлачи Мијатовићева и додаје да послије тог датума неће бити пуштано гријање јер почиње редован годишњи ремонт и испуштање воде из система.

Предсједник савјета МЗ Борик Раде Тривић потврдио је ријечи Мијатовићеве.

- Вријеме је јуче било хладно, али радијатори су били топли. Не могу се пожалити на рад "Топлане" у сезони која је на измаку - нагласио је Тривић.

У МЗ Обилићево сматрају да би "Топлана" требало да грије сваки дан до 1. маја без обзира на којем је подјељку жива у термометру.

- Гријање је јуче пуштено око девет часова. Није нам било хладно, али с обзиром на то да је "Топлана" уштедјела на релативно благој зими, требало би да због старијих особа и дјеце гријање пуштају сваки дан до 1. маја. Ноћи и јутра су још доста свјежи - рекао је предсједник савјета МЗ Обилићево Оливер Гачић.

И у насељу Старчевица, из којег је до сада упућен највећи број жалби на квалитет гријања, испорука топлотне енергије била је уредна.

- Радијатори су топли - рекао је мјештанин тог насеља Дарко Грајић.

План

Жаклина Мијатовић је нагласила да ће у периоду између двије грејне сезоне учинити максималне напоре да буду отклоњени сви кварови који су у току ове сезоне доводили до проблема у испоруци топлотне енергије.

Тако је, између осталог, у плану да се до почетка нове грејне сезоне у функцију ставе двије периферне котловнице, у насељима Старчевица и Кочићев вијенац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана