Tamara Đaković i Vedrana Grbić blistale na Svjetskom prvenstvu u šou-densu

Danijela Stokanić
Tamara Đaković i Vedrana Grbić blistale na Svjetskom prvenstvu u šou-densu

Banjaluka - Plasmanom u finale ispunili smo snove, jer od trenutka kada smo ušle u samu završnicu takmičenja bilo nam je svejedno da li ćemo biti prve ili pete. Fokusirale smo se na to da što bolje plešemo, pošto nas je gledao cijeli svijet i zato je peta pozicija veliki uspjeh za nas.

Ovim riječima su učešće na Svjetskom prvenstvu u šou-densu, koje je proteklog vikenda održano u njemačkom gradu Riza, opisale članice Plesnog kluba "Gemma" Tamara Đaković (16) i Vedrana Grbić (16).

- Dale smo sve od sebe i dobile veliki aplauz. Ovo će nam biti podsticaj da još bolje radimo i vježbamo za naredne nastupe na međunarodnoj sceni - kazala je Tamara Đaković.

Banjalučke tinejdžerke bile su najmlađe u seniorskoj kategoriji u kojoj su se predstavili takmičari iz 19 zemalja sa svih kontinenata. Međutim, to, kao ni niz drugih problema, nije im bila prepreka da dođu do samog vrha.

- Naša koreografija "Klaustrofobija" je pobrala simpatije svih prisutnih u dvorani. To se moglo vidjeti i po reakciji publike, međutim, konkurencija je bila izuzetno jaka. Još smo zadovoljnije plasmanom ako se u obzir uzme i činjenica da deset dana pred Svjetsko prvenstvo nismo znale hoćemo li uopšte putovati na njega. Osim toga, pred sam polazak imala sam zdravstvenih problema, što je u nama dodatno budilo sumnju da će sve biti onako kako bismo mi to željele - rekla je Đakovićeva.

Vedrana Grbić ne krije da je imala pozitivnu tremu pred nastupe u finalu.

- Kada sam izašla na scenu ona je nestala. Presrećna sam onim šta smo Tamara i ja napravile na Svjetskom prvenstvu. Za sada su to krune naših karijera, ali nadam se još većim uspjesima jer vrijeme radi za nas. Sljedeći korak je zlato - rekla je Grbićeva i dodala da bi sve mnogo lakše išlo kada bi imali stabilno finansiranje, jer im je za dobre rezultate, osim saomodricanja i požrtvovanja roditelja, potrebna i podrška šire društvene zajednice.

Emocije, ali ni ponos nije krila trener i koreograf iz Plesnog kluba "Gemma" Ana Mazalica, koja je veoma zaslužna za njihov uspjeh.

- Ovo je samo jedan od znakova da se naš višegodišnji trud isplatio - rekla je Mazalica.

Prvo mjesto na ovom takmičenju osvojili su plesači iz Rusije, Italijani su bili drugi, dok su treći i četvrti bili Norvežani i Nijemci.

Koreografija

U koreografiji pod nazivom "Klaustrofobija" Đakovićeva je bila neko ko se boji zatvorenog prostora.

- Koreografija počinje tako što Đakovićeva sjedi u velikoj kutiji i pokušava da izađe, dok se u jednom trenutku dio zida, odnosno Grbićeva, odvaja i proganja je. Stvarno je dobro urađena i djevojke je na fenomenalan način izvode - kazala je koreograf "Klaustrofobija" Ana Mazalica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana