Талић у Љубачеву

ELTA TV
Талић у Љубачеву

Љубачево 14.04.2018. - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић са сарадницима посјетио је данас имање Миле Ерака, пољопривредног прозивођача из Љубачева.

У искреном и отвореном разговору, пољопривредни произвођач Миле Ерак, затим предсједник МЗ Љубачево Раденко Вујасин и први човјек градског парламента Зоран Талић, дотакли су се тема рејонске пијаце, подстицаја за пољопривреднике као и мјера и аката помоћу којих Скупштина града и Град Бањалука могу помоћи пољопривредним произвођачима на овом дијелу бањалучке градске територије.

"И овдје као и на Мањачи, и у поткозарским селима,  у свим сеоским крајевима која сам посјетио, пољопривредни произвођачи су ми истакли значај отварања рејонских пијаца. Морамо се тим проблемом озбиљно позабавити. О томе сам и разговарао са нашим домаћином којем дугујем захвалност што нас је угостио. Причали смо и о подстицајима, и субвенцијама за пољопривредне произвођаче", рекао је  Талић у изјави за бањалучку Елта телевизију након посјете имању породице Ерак.

Миле Ерак, пољопривредни произвођач из Љубачева је нагласио да до сада није имао подстицаје од Града Бањалука, да се сточарством и воћарством бави деценијама те да у радовима на имању учествује цијела породица. И он је напоменуо да је  предсједнику Талића нагласио значај рејонске тржнице.

Први човјек градског парламента обишао је и имање Бранка Хајдера, у засеоку Ајдери, који је 2016. године побиједио на градском избору за најуређеније двориште те објекат Друштвеног дома у изградњи, гдје је разговарао са предсједником Савјета МЗ Љубачево, Раденком Вујасином.

"Предсједнику Талићу указали смо на пројекте које реализујемо захваљујући подршци Града Бањалука и предузећа Дрворез, а то је управо Друштвени дом који ће, надамо се, бити изграђен до љета", рекао је овом приликом Вујасин. Он је нагласио да ће у објекту чија је градња коштала 180 000 конвертибилних марака, бити смјештени осим Дома културе, и Мјесна заједница, затим амбуланта породичне медицине и мини маркет.

Предсједника Талић јеу оквиру обиласка бањалучке мјесне заједнице Љубачево, посјетио и Етно музеј Љубачке долине, гдје је разговарао са власником - Недељком Бранковићем.

"Импресиониран сам, свиме што је Недељко Бранковић урадио да би на вјеродостојан начин сачувао традицију и обичаје српског народа на овим просторима с краја османаестог и почетка деветнаестог вијека, као и плановима за наредни период, а поготово идејама да се овдје организују тематски сајмови  попут Сајма антиквитета", рекао је Талић

Бранковић је делегацију градског парламента упознао са активностима које је предузимао током свих ових година на градњи музејског комплекса, који је данас једно од омиљених туристичких дестинација бањалучана. Бранковић је Талића упознао са актуелним радовима на изградњи Цркве брвнаре у оквиру комплекса, као и са потребом изградње јавне расвјете на путу који води према  Етно музеју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана