Талић и Никодијевић: Ускоро заједнички састанак двије градске управе

ELTA TV
Талић и Никодијевић: Ускоро заједнички састанак двије градске управе

Бањалука – Ускоро ће бити уприличен заједнички састанак двије градске управе. Закључак је то састанка челних људи два градска парламента. Тема је много, а на дневном реду наћи ће се економија, привреда, преквалификација кадрова и дигитализација парламента. Рекао је ово, након састанка са београдским колегом, Николом Никодијевићем, предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић.

„Теме се већином односе на привреду, а разговарали смо и о образовању у смислу преквалификације радника. Заправо оно што ми сада радимо са Радничким универзитетом, то већ увелико ради Привередна комора Београда и то је нешто што нама може бити веома интересантно. Сагласни смо да би Бања Лука и Београд требало да буду регионални покретачки мотор увезивања градова, али и да тражимо заједнички наступ на трећим тржиштима. Дотакли смо се и начела рада двије градске скупштине, а ја сам колегу обавијестио да смо ми ушли у процес дигитализације рада Скупштине", рекао јенакон састанка предсједник Скупштине града Бањалука  Зоран Талић

У Бањалуци се осјећам као код куће, рекао је Никола Никодијевић, предсједник Скупштине града Београда.  Стога мислим да имамо пуно простора да сарадњу додатно учврстимо, и поспјешимо конкретним заједничким пројектима, рекао је Никодијевић, истичући да је први корак заједничка сједница два градска вијећа.  

Београд као највећи град у регији, покретач је многој процеса у регији. Бањалука једноставно мора бити укључена у њих, каже први човјек београдског парламента Никола Никодијевић. Циљ свега је заједничким дјеловањем учинити све да становници Београда и Бањалуке живе боље. 

„Желимо да грађани наша два града могу да живе боље, да видимо шта можемо да учинимо на том пољу, да имају квалитетнија јавна комунална предузећа, јачу и бољу економију. Мислимо да је најбоље да Бања Лука и Београд наступају заједнички. Београд је највећи град у регији и покретач је многих процеса и Бања Лука мора да буде саставни дио тих процеса. Желимо чвршћу сарадњу у областима привреде, е-управе, економије и туризма. Имамо сјајна искуства са Будимпештом и Љубљаном и желимо да Бања Лука буде сљедећи град са којим ће Београд одржавати најтјешње везе",  нагласио је Никодијевић.

Први људи два градска парламента, Бањалуке и Београда,  Зоран Талић и Никола Никодијевић,  нагласили су  да данашњи састанак представља наставак пријатељске и братске сарадње Бањалуке и Београда, те да је треба додатно поспјешити реализацијом заједничких пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана