Таксисти укидају све попусте

nezavisne.com
Таксисти укидају све попусте

Бањалука - Због повећаних трошкова пословања поједини такси превозници укинуће од данас до 15. јануара идуће године попуст на вожњу, како би видјели да ли ће имати довољно муштерија и без њега и да ли ће тако моћи боље пословати.

Након што виде које ће резултате дати ова одлука, одлучиће да ли ће бити само привремена или ипак стална.

Драган Пуришић, предсједник Удружења бањалучких таксиста, казао је да су сада на снази попусти од 10 до 20 одсто на сваку вожњу.

“Због повећања трошкова таксисти су се нашли у тешкој ситуацији, због чега су били присиљени на овај корак”, рекао је Пуришић.

Већина такси превозника је 2011. године увела попуст од 30 до 50 одсто, који су били на снази све до прошле године.

“Прије увођења акциза на гориво поједини такси превозници донијели су одлуку да коригују попуст, тако да су они који су нудили од 50 одсто смањили попуст на 30, а они који су имали 30 одсто смањили на 20 одсто”, рекао је Пуришић.

Средином ове године поједини такси превозници који су нудили попуст од 20 одсто смањили су га на 10 одсто, а они који су нудили 30 одсто сада дају 20 одсто попуста.

“Како вријеме одмиче схватамо да ћемо морати радити без попуста, јер мјесечно губимо и по неколико хиљада вожњи”, рекао је Пуришић.

Додао је да цијена такси превоза за један километар вожње износи 1,5 КМ, а да је старт двије КМ.

“Донијели смо одлуку да од 21. децембра до 15. јанура идуће године радимо без попуста, а онда ћемо да видимо да ли ће то довести до опадања промета и да ли ћемо имати рачуна или ћемо бити присиљени да вратимо попуст”, рекао је Пуришић.

На територији града има 265 такси возила.

Дарко Вучић, предсједник Удружења “Еуро такси”, казао је да ово удружење нуди 10 одсто попуста и да је сагласан с одлуком о његовом укидању.

Борис Томић, директор “Патрол таксија”, казао је да овај такси током цијеле године има увијек исту цијену од 1,90 КМ по старту и 1,20 КМ по пређеном километру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана