Svijet dinosaurusa stigao na Kastel

Vesna Popović
Svijet dinosaurusa stigao na Kastel

Banjaluka - Dio izložbenih eksponata "Svijeta dinosaurusa", među kojima je i pet metara visoka i 13 metara dugačka figura tiranosaurusa reksa, stigao je juče na tvrđavu Kastel, gdje će biti prva lokacija ove izložbe.

Očekuje se da svih 28 figura dinosaurusa različitih veličina u toku današnjeg dana stignu u grad. Ova svojevrsna istorijska postavka će u naredna oko dva i po mjeseca prvo biti na Kastelu, a nakon toga se izložba seli u Vodeni park "Akvana", gdje će ostati do oktobra.

- Iako će u sklopu Dana grada bi održano oko 50 kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija, sudeći prema reakcijama građana ova izložba je privukla najviše pažnje, a najmlađi joj se najviše raduju - kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je juče među prvima došao na Kastel da razgleda pristigle eksponate.

Radojičić je obišao radove u bivšem Šoping centru, koji će biti vraćen u prvobitnu svrhu - sportsku dvoranu.

- Trenutno se uklanja dio konstrukcije kako bi se moglo utvrditi u kakvom je stanju i koliko novca će biti potrebno za rekonstrukciju. Kroz rebalans budžeta grada nastojaćemo da obezbijedimo potrebna sredstva. Grad bi do kraja godine  trebalo da dobije novu sportsku dvoranu - kazao je Radojičić.

Najavio je da će u petak u Poslovnoj zoni u Ramićima predstaviti projekat koji grad radi sa USAID-om.

- Podržaćemo uređenje infrastrukture, a cilj je razvoj industrije i stvaranje radnih mjesta - kazao je Radojičić.

Istakao je da će danas otvoriti jednu kompletnu ponudu za izgradnju nove toplane.

- Pored toga, došla su i dva pisma dvije slovenačke kompanije koje su izrazile interesovanje za toplanu. Ako sve bude uspješno, u maju možemo početi pregovore sa potencijalnim partnerima, a od 1. juna da počnemo graditi novo postrojenje na biomasu - kazao je Radojičić.

Najavio je da grad preuzima organizaciju "Kočićevog zbora", koju su ranijih godina radile nevladine organizacije.

- Osim toga, uradićemo i brendiranja grada, odnosno  utvrditi šta su to simboli grada i ne mislim samo na tvrđavu Kastel ili kesten, već i na manifestacije kao što je "Demofest", a cilj je razvoj turizma - precizirao je Radojičić.

Prijem

Igor Radojičić je juče upriličio prijem za predstavnike medija na kojem je rekao da je cilj Gradske uprave u kontaktu sa medijima objektivno informisanje javnosti, bez obzira na to da li su okolnosti dobre ili loše.

- Hvala svima na dosadašnjoj saradnji  i nadam se da će ona biti uspješna i u narednom periodu - kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana