Свака киша потопи пут у Српским топлицама

Сања Амиџић
Свака киша потопи пут у Српским топлицама

Бањалука - Огромна рупа са водом отворила се послије августовских поплава поред магистралног пута Бањалука - Јајце у насељу Српске топлице. Усљед јачих киша вода се излијева и плави саобраћајницу, што проузрокује проблеме возачима.

Путници и возачи који сваки дан пролазе овом дионицом кажу да се вода на пут излила и прије неколико дана када су биле обилније падавине.

- Одрон је настао након бујичних поплава и како се рупа тада напунила водом, тако је и данас. Вода сваким даном дотиче и када падне киша она се излије на пут - казао је возач Горан Берић.

Његов колега Зоран Анђић казао је да је пут само означен, а да се о питању санације оштећења и одвођења воде ништа није радило.

- Након кише вода поплави комплетну траку у дужини до 100 метара, а вода буде изнад точкова аутомобила - прича Анђић.

Он каже да је проблем и то што вода нема гдје да отиче него одлази каналом низ пут који је годинама неочишћен.

Путници који овом дионицом иду сваки дан на посао кажу да су за вријеме бујичних поплава газили воду и блато до кољена.

- Аутобус је дошао до Рибарнице "Тропик" и даље није могао јер је вода преплавила пут. Неколико нас је изашло из аутобуса, прегазило блато и отишло на други аутобус - прича Добрила Орозовић и додаје да страхује од сваке кише, јер постоји могућност поплаве и затварања пута.

Из предузећа "Путеви Републике Српске" кажу да су на поменутој дионици пута у оквиру редовног одржавања урадили превентивне радње прије санације.

- Оштећење на путу је означено адекватном саобраћајном сигнализацијом, чиме су сви учесници у саобраћају упозорени да брзину кретања возила прилагоде стању и условима на путу - казали су из овог предузећа.

План

Предузеће "Путеви РС" има план санације и реконструкције магистралних и регионалних путева од оштећења насталих у поплавама.

- У оквиру редовног одржавања стално отклањамо оштећења на путевима насталим након поплава, а прије почетка зимског одржавања путне мреже - кажу у "Путевима РС".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана