Студенткиња Сања Красић љубав према уникатима уткала у медаљоне

Ивана Кардум
Студенткиња Сања Красић љубав према уникатима уткала у медаљоне

Бањалука - Умјетност, шаренило и љепота боја послужили су као инспирација студенткињи Сањи Красић за израду уникатних медаљона којима модне комбинације освјежава и издваја из униформисане масе.

Израдом накита почела је да се бави из хобија, а прије неколико мјесеци  претворила га је у посао од којег може да заради пристојан џепарац.

- На почетку сам израђивала медаљоне за пријатеље и за своју душу. Израда накита ми је увијек представљала првенствено љубав, а онда и одлазак у свијет маште. Самим тим новац је ту успутно средство, које најчешће уложим назад у креативност и израду нових униката - казала је Красићева. Медаљоне најчешће прави по мотивима умјетничких дјела свјетских сликара, као што су Ван Гог, Густав Климт, Фрида Кало, Рене Магрите, а, како је, рекла неријетко се ту може пронаћи и понеки заробљени цвјетић којем тако удахне нови живот.

Да постане умјетник у изради накита навела ју је љубав према уникатима који су били неизоставни украс њених модних комбинација.

- Често сам пратила радове креативаца, чијим дјелима сам и себе знала почастити. Тако сам и дошла на идеју да сама покушам направити нешто, а спознаја предивног осјећаја када сам својим рукама створила медаљон који волим навела ме је да од даљег рада не одустајем - истакла је Красићева.

Свој рад промовише путем друштвене мреже “Инстаграм”, а презентовала га је и  на Сајму креативаца, који је одржан 6. и 7.  марта ове године у Тржном центру “Емпоријум”.

Вријеме потребно за израду малих ремек-дјела зависи од наруџбе, а у жељи да буде што више задовољних купаца у сваки комад накита настоји да уложи много труда, љубави и стрпљења, чиме се изгуби у времену и препусти раду.

Што се тиче техника израде, највише је открила сама, размишљајући о најбољим варијантама и доступним могућностима, а понекад помоћ у томе проналазила је у разним  фотографијама с интернета.

- И даље истражујем и проналазим нове идеје, у чему и јесте љепота. Грешака у раду увијек буде, али сваки дан је нови дан за учење - истакла је Красићева.

У њеној колекцији, поред огрлица, налазе се прстење, наушнице и брошеви, а највиша цијена једног комада је 10 КМ.

Материјал

Набавка специфичног материјала није једноставна, због чега све чешће прибјегава онлајн куповини.

- У граду постоје радње које нуде одређен избор материјала, али понекад не успијевам да пронађем мотиве који би се уклопили у моју причу. Принуђена сам да га наручујем преко интернета. Поред тога, има ту и импровизације. Препустим машти на вољу и од обичних ствари настају уникатне - навела је Красићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана