Stojan Vukajlović: Privatnik uzurpirao gradsko zemljište u MZ Saračica

Vesna Popović
Stojan Vukajlović: Privatnik uzurpirao gradsko zemljište u MZ Saračica

Banjaluka - Gradska inspekcija treba da naloži da se više od 1.000 kvadrata gradskog zemljišta u mjesnoj zajednici Saračica koje su uzurpirali i devastirali pojedinci među kojima je i vlasnik firme "Bunić kompani", Milenko Bunić, treba vratiti u prvobitno stanje te ponovo predati na upotrebu gradu.

Rekao je to juče na konferenciji za novinare odbornik Kluba "Sloboda" u Skupštini grada Stojan Vukajlović.

- Zbog insistiranja da se to provede od Bunića sam dobio prijetnje smrću. Imam vlasnički list koji pokazuje da je on uzurpirao parcelu čiji je vlasnik grad. Koristi je za stovarište pijeska posljednjih deset godina i taj prostor je devastiran. On nije jedini ima i drugih koji koriste tu katastarsku česticu bez odgovarajućih dozvola i zato tražim da se hitno to pitanje riješi - naveo je Vukajlović.

Rekao je da se postavlja pitanje ko je dozvolio takvo ponašanje te šta je inspekcija radila.

- Inspekcija je bila na terenu i utvrdila sve ovo što sam naveo. Načelnik inspekcije i ja smo sa Bunićem pokušali riješiti taj problem, tako što smo se dogovorili da će za tri mjeseca sve sa te lokacije biti uklonjeno. On je taj dogovor izigrao - naveo je Vukajlović.

Dodao je da ga je Bunić nazvao i pitao šta ima protiv njega.

- Odgovorio sam mu da nemam ništa protiv njega. Rekao mi je da se on naživio te da će me ubiti u kući - dodao je Vukajlović.

Istakao je da je podnio krivičnu prijavu nadležnim organima.

Šef kluba odbornika "Sloboda" Milenko Jaćimović je dodao da je iznenađen izostankom reakcije gradonačelnika i predsjednika Skupštine na prijetnje upućene Vukajloviću.

- Bunić ima desetine prijava od građana i NVO i pored toga njegova firma "Bunić komani" ima ugovor sa gradom da radi na rušenju nelegalno izgrađenih objekata. Prijetio je i ekološkom inspektoru - istakao je Jaćimović.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da je prijetnja upućena  bilo kome za osudu.

-  Žao mi je što se uvažene kolege nisu oglasile za sve ono što se meni dešava posljednjih mjesec dana. Interesantno je što kada neko pređe u opoziciji odmah mu smetaju stvari koje je ranije godinama sprovodio - kazao je Radojičić i dodao da  očekuje da će policija raditi svoj posao.

Kada je riječ o firmama koje rade za grad Radojičić je objasnio da se one biraju putem tendera.

-  Tu sam tek osam mjeseci i ne mogu pričati zašto se nešto koristi već godinama za razne svrhe - naveo je Radojičić.

Dodao je da  ukoliko neko prijavi da se nelegalno koristi zemljište ili da se krši zakon, dužnost inspekcije i komunalne policije je da izađe na teren, utvrdi stanje i postupi po zakonu.

Bunić bez komentara

Milenko Bunić juče nije bio raspoložen da komentariše navode Stojana Vukajlovića. U kratkom telefonskom razgovoru je rekao da se izvinjava ali da ne može da priča jer ima mnogo posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana