Šteta na Gradskom olimpijskoom bazenu veća od 300.000 maraka

Sanja Amidžić
Šteta na Gradskom olimpijskoom bazenu veća od 300.000 maraka

Banjaluka - Direktna šteta od avgustovskih poplava na Gradskom olimpijskom bazenu procijenjena je na više od 300.000 maraka, a novac za obnovu zajedno će obezbijediti Vlada RS, gradske vlasti i preduzeće "Akvana".

Direktor preduzeća "Akvana" Vedran Mitrović rekao je da je najveća šteta pričinjena na postrojenjima, opremi i robi.

- Osim direktne štete, postoji i indirektna koja iznosi oko 100.000 maraka - kazao je Mitrović.

On ističe da je sada najbitnije u posao uvesti firme koje će sanirati bazen.

- Imamo mali problem sa Zakonom o javnim nabavkama, koji tačno propisuje čega se moramo pridržavati, ali pokušaćemo po hitnom postupku da ispunimo sve zahtjeve kako bismo krenuli sa obnovom - rekao je Mitrović.

Dodaje da će u sanaciji bazena učestvovati oko 15 firmi i ako sve bude kako je planirano, bazen će biti ponovo otvoren 9. oktobra.

Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS Nada Tešanović rekla je juče, prilikom posjete Gradskom olimpijskom bazenu, da će dio novca za obnovu biti obezbijeđen iz Fonda solidarnosti, ali i od stranih donatora.

- Bazen je pretrpio veliku štetu od posljednjih poplava i biće stavljen na listu prioriteta za sanaciju. Međutim, šteta je i u tome što on neće raditi nekoliko mjeseci dok traje sanacija - kazala je Tešanovićeva.

Dodaje da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta pokušati da pomogne bazenu da vrati svoje prvobitno stanje.

Zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić istakla je da će grad u saradnji sa menadžmentom preduzeća "Akvana" i Fondom solidarnosti pokušati da obezbijedi novac za što bržu sanaciju bazena.

- Grad je pretrpio ogromnu štetu na infrastrukturi, stambenim i poslovnim objektima nakon bujičnih poplava, ali u saradnji sa menadžmentom "Akvane" i Vladom RS pokušaćemo obezbijediti novac - kazala je Brkićeva.

Dodaje da će menadžment "Akvane" danas razmotriti plan sanacije koji ima ukupno pet faza.

Čišćenje

Na Gradskom olimpijskom bazenu u toku je čišćenje bazena.

- Prvo je urađeno grubo čišćenje, zatim dezinfekcija i već pet dana ponovo čistimo prostor - rekao je Vedran Mitrović. Istovremeno, tehnička služba bazena rastavlja i isušuje elektroniku u objektu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana