Старчевица добила лабораторију и вртић

Сања Амиџић
Старчевица добила лабораторију и вртић

Бањалука - У насељу Старчевица јуче је за потребе рада двије амбуланте породичне медицине Дома здравља отворена нова хематолошка лабораторија те озваничен крај радова на преуређењу простора ресторана "Огњиште" за нови вртић у овом насељу.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић рекао је да ће нова лабораторија грађанима Старчевице, гдје ће моћи урадити основне биохемијске услуге, од данас бити на услузи.

- У овом насељу завршена је и адаптација простора за нови вртић "Срна" у улици Јосифа Панчића, гдје ће у будућем периоду бити смјештено око 50 малишана - казао је Радојичић. Додао је да је на подручју града, и поред кризе која траје, економских потешкоћа и поплава које су нас задесиле, завршено неколико инфраструктурних објеката који су сада на услузи грађанима.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да су неки од приоритета мјесне заједнице Старчевица управо били отварање лабораторије и вртића.

- Мјештани овог насеља више неће морати ићи у Обилићево или у Дом здравља да обаве основне биохемијске претраге. То ће од данас моћи у свом насељу. Недалеко од лабораторије озваничили смо и крај радова на новом вртићу за чију је изградњу новац издвојен из буџета - казао је Гаврановић. Додао је да ће за опремање вртића бити потребно око 170.000 марака.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић рекла је да је град на Врбасу у кратком периоду добио два нова вртића.

- Нови вртић "Срна" биће опремљен свим основним стварима потребним за дијете узраста од једне до шест година - казала је Радуловићева. Додала је да ће у вртићу бити смјештене двије групе малишана - јасличка и мјешовита група.

Радно вријеме

Директор Дома здравља Гордана Тешановић рекла је да ће лабораторија радити сваким радним даном од седам до 15 часова.

- У овој лабораторији пацијентима ће се узимати крв и слати чак на сложенију биохемијску анализу, тако да пацијенти неће више морати долазити у Поликлинику - казала је Тешановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана