Средњошколски центар Гемит - Апеирон: Дошли као дјеца, изашли зрели људи ФОТО

Јасмина Перишић
Средњошколски центар Гемит - Апеирон: Дошли као дјеца, изашли зрели људи ФОТО

Бањалука - Дошли смо у средњу школу као дјеца, а из ње излазимо као зрели људи. Овим ријечима једног од ученика на прославу матурске вечери испраћени су ученици четврте генерације Средњошколског центра "Гемит - Апеирон".

Помијешаних осјећања, радосни због завршетка школовања и тужни због растанка од другара из клупа, матуранти "Гемит - Апеирона" славили су у сриједу до дубоко у ноћ.

Свечане тоалете, елегантна одијела и весела и насмијана лица 80 младих матураната који су у овом средњошколском центру завршили гимназију, медицинску и економску школу, блистали су на свечаном дефилеу од парка "Петар Кочић" до хотела "Босна" гдје су славили опроштај од школовања.

Матуранти, али и њихови професори, педагози, родитељи и пријатељи нису у сриједу увече крили емоције. Блицеви фотоапарата неуморно су биљежили пољупце који су прштали на све стране, али и чврсте загрљаје и понеку сузу радосницу на лицима поносних родитеља.

Директор Средњошколског центра "Гемит - Апеирон" Вишња Којић рекла је да је поносна на успјешне младе људе, јер међу њима има доста музичара, спортиста, али и оних који ће даље школовање и живот наставити у иностранству.

- Била је ово добра генерација и дивно смо се провели на матурској вечери уз игру и пјесму. По традицији школе прву јутарњу кафу попили смо заједно јуче ујутро у школској кафетерији, а већина њих је дошла у тоалетама, јер нису ни ишли кући послије прославе матурске вечери. То је било њихово вече и драго ми је да су га максимално искористили - рекла је Којићева.

Матуранткиња Медицинске школе Мирјана Панић истакла је да је матурско вече нешто најузбудљивије што је до сада доживјела.

- И срећна сам и тужна. Завршила сам средњу школу и на неки начин положила испит зрелости, због чега ми је веома драго. С друге стране, растанак од пријатеља ми тешко пада, али надам се да ћемо остати у контакту и дружити се и даље - казала је Панићева и додала да се дуго спремала за прославу матуре те да је хаљину бирала дуже од мјесец.

Њена школска другарица Николина Васић изјавила је да су се њене школске колеге и она много трудили да за матурско вече изгледају најбоље што могу.

- Наравно да смо сви задовољни и срећни јер је матурско вече нешто што смо чекали од почетка школовања. Ипак, има и туге, јер поред тога што се растајемо, морамо озбиљно да размислимо у ком правцу кренути даље кроз живот. Планирам да студирам право - истакла је Васићева.

Професор

Како за ученике, тако и за професоре и родитеље прослава матуре је велики догађај. Професор српског језика Тања Анчић каже да је испратила лијепу генерацију у којој је било пуно добрих ђака.

- Надам се да ће бити добри студенти, али надасве добри људи. Вјерујемо у њих - казала је Анчићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана