„Snješkovo“ otvorilo kapije, junaci bajki čekaju mališane

Aleksandra Glišić
„Snješkovo“ otvorilo kapije, junaci bajki čekaju mališane

Banjaluka - Kulturno-zabavna manifestacija „Snješkovo“ otvorena je juče ispred Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, što je razveselilo brojne mališane koji su dobili priliku da se sretnu sa junacima omiljenih bajki i crtanih filmova.

Ispred pozorišta su prošetali Snješko Bijelić, Ivica i Marica, kao i Djeda Mraz i Sveti Nikola, pa dječijoj radosti nije bilo kraja.

Manifestaciju je zvanično otvorila premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla da je Dječije pozorište RS  jedna od najvažnijih institucija kulture Republike Srpske.

- Zadovoljna sam što Vlada ima priliku da zajedno sa ovom institucijom, i zajedno sa djecom, a isto tako i roditeljima upriliči jedan ovakav događaj. Mi za Dječije pozorište RS izdvajamo milion maraka godišnje i to investiranje je apsolutno opravdano. Investirali smo i milion i po maraka da bi se izvršila sanacija i prilagođavanje prostorija kako bi ova ustanova i u budućnosti mogla da funkcioniše - rekla je Cvijanovićeva.

Direktor Dječijeg pozorišta RS Predrag Bjelošević nije krio zadovoljstvo zbog činjenice da ovo pozorište četvrti put organizuje „Snješkovo“, koje ima i humanitarni karakter.

  • Želimo da roditelji dođu sa svojom djecom da se druže do 29, odnosno 30. decembra od 12 do 20 časova. Svaki dan biće priređene radionice, slikarske, radionice plesa i muzike. Ovdje će biti ličnosti iz javnog i kulturnog života i čitaće bajke najmlađima. Za sve to vrijeme tu će biti Snješko, koji će razgovarati sa djecom, čitati im pjesmice, a takođe i Sveti Nikola i Djeda Mraz. Tu je i muzej pozorišnih lutaka gdje djeca prepoznaju svoje junake i ja se nadam da će uživati - kazao je Bjelošević, ističući da „Snješkovo“ od prve godine ima podršku Vlade Republike Srpske.

Ulaz besplatan, slatkiši na poklon

Ulaz na „Snješkovo“ je besplatan. Svi mališani koji posjete ovu manifestaciju dobiće na poklon slatkiš - dar pokrovitelja - Vlade Republike Srpske. Kompanija „m:tel“ je prijatelj „Snješkova“. Manifestacija je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva i pokloni biće donirani Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana