Снијег у Стричићима 78 цм – поједини засеоци заметени!

ELTA TV
Снијег у Стричићима 78 цм – поједини засеоци заметени!

Бањалука - Висина сњежног покривача на платоу Мањаче износи 78 цм. Упутили смо захтјев надлежном Одјељењу Градске управе да, уколико је то могуће, да налог зимској служби да се приступи чишћењу путева треће и четврте категорије, као и путеви који нису у програму рада Зимске службе, јер су поједини засеоци на подручју ове Мјесне заједнице сада потпуно одсјечени. Рекао је ово у изјави за Елта телевизију предсједник Савјета МЗ Стричићи Раде Божић.

Он је нагласио да су сви путеви првог и другог реда чисти, а да се до краја дана очекује чишћење путева према Доњим Лусићима, путни правац Балашиновац - Вулини, пут према Делићима, затим пут према Савановићима, путна комуникација Стражебеница - Регодићи, пут према Кочићевом огњишту, пут Азерићи - црква на Клисини, као и пут према Чепркалама.

У Одјељењу за саобраћај и путеве наводе да су сви путни правци из Програма рада зимске службе проходни, како на градском тако и на сеоском подручју.

"Чисти су путеви првог и другог приоритета, путеви на којима се одвија јавни саобраћај, а према Програму рада зимске службе. Градски и приградски аутобуски саобраћај одвија се несметано",  потврдио је за ЕЛТА ТВ, начелник Одјељења за саобраћај и путеве - Славиша Сандић.

Он је нагласио да ће, на основу сагласности градоначелника, током поподнева и вечери бити очишћени и путеви који нису у порграму рада зимске службе,а након Захтјева Савјета Мјесне заједнице Стричићи достављеном надлежном Одјељењу Градске управе. 

"Свјесни смо да су поједини засеоци на подручју МЗ Стричићи поптуно заметени, да људи морају да се крећу, да набаве храну за стоку, да обављају свакодневне активности. Чистићемо приоритетне правце, иако нису у програму рада зимске службе", рекао је Сандић

Свим учесницима у саобраћају препоручује се да се прилагоде условима на путу, а мјештани се позивају да очисте снијег испред својих улаза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана