Слобода Мићаловић и Милена Васић дружиле се са дјецом у Дому Рада Врањешевић: Малишани окружени љубављу и пажњом

Јасмина Перишић
Слобода Мићаловић и Милена Васић дружиле се са дјецом у Дому Рада Врањешевић: Малишани окружени љубављу и пажњом

Бањалука - Популарне београдске глумице Слобода Мићаловић и Милена Васић, посјетиле су у петак малишане у Дјечијем дому "Рада Врањешевић", који су их дочекали раздрагани и са букетима цвијећем.

Драмске умјетнице које у Бањалуци бораве  због  ангажмана на позоришном фестивалу "Кестенбург", искористиле су прилику да обиђу и дјецу без родитељског старања, а дјеца нису крила одушевљење, па су их у стопу пратила док су обилазили просторије ове установе.

Звијезду филма на "На млијечном путу" и ТВ серије "Рањени орао", Слободу Мићаловић највише су фотографисали а она је сваком понаособ изашла у сусрет, стрпљиво одговарајући на питања која су јој постављали о њеним филмским и позоришним улогама.

- Први утисци које сам имала када сам ушла у просторије Дома били су љубав и пажња свих тих људи који брину о деци. Није на одмет да ко год је у прилици обиђе децу и покуша да им олакша тај материјални моменат а за емотивни видим да су безбедни. По њима се види да су задовољни и весели, што је и најважније - рекла је Мићаловићева.

Додала је да јој је најважнија улога у животу брига о њене двије кћеркице, која јој је понекад и исцрпљујућа али истовремено и најљепша јер јој даје смисао и елан да буде што бољи човјек.

- Моменат када сам постала мајка само ми је продубио осећања за остале људе, а нарочито децу, била моја она биолошка или не. Нека се само рађају. Зато и постојимо да продужимо врсту. Све успут је време које мора да се испуни - сматра прелијепа глумица, коју ће публика ускоро гледати у новој серији "Немањићи".

И Милена Васић, супруга познатог редитеља Југа Радивојевића, уживала је у дружењу са малишанима.

- Као мајка четворо деце, у овом окружењу најбоље функционишем и стварно их много волим. Имам их троје биолошке и једно из Југовог првог брака, које не раздвајам од своје. Ипак морам да признам да бити мајка није ни мало лако - признала је Васићева, коју публика најбоље зна по улози Шојићеве Мицике из серије "Бела лађа".

За дјецу из дома "Рада Врањешевић" каже да су много слатка и весела, те је имала и приједлог како да им се побољшају услови живота.

- У Србији компаније које тек долазе на тржиште поклањају разноразне донације, паметне играчке и слично. Мислим да би тако требало и код вас да се ради, па би једна компанија као што је рецимо "Икеа" и те како могла да уреди ентеријер да деци буде још лепше -  предложила је Васићева.

Захвалност

Директор Дјечијег дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је организаторима фестивала "Кестенбург", који су дошли на идеју да у оквиру ове манифестације глумци и чланови жирија посјете ову установу.

- Прије неколико дана био нам је популарни глумац и ТВ водитељ из Београда Милан Калинић а сада Слобода Мићаловић и Милена Васић. Дјеца су пресрећна што су их упознала и имала прилику да се са врхунским умјетницима друже а наши гости су обећали да ће нам поново доћи - рекао је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана