Sezona kupanja na Akvani počinje 1. juna

Nevena Bunić
Sezona kupanja na Akvani počinje 1. juna

Banjaluka - Ljetna sezona kupanja na bazenima vodenog parka "Akvana" počeće 1. juna, a u ovoj javnoj ustanovi spremno dočekuju predstojeće ljeto.

Potvrdio je to portparol "Akvane", Borivoje Jevđenić.

- Pripreme za otvaranje bazena su pri kraju i za nekoliko dana već bismo mogli da primimo prve kupače ali ćemo da sačekamo 1. jun. Bazeni su očišćeni i ofarbani, a prostor oko njih se uređuje. Broj ležajki i suncobrana smo povećali, a iznajmljivaćemo ih po simboličnim cijenama - kazao je Jevđenić.

Pretprodaja sezonskih ulaznica sa popustom je već počela.

- Cijene karata sa neograničenim brojem ulazaka na bazene za učenike i studente iznose 60 KM, a za odrasle 80 KM.  Ove karte u sezoni za sve uzraste će koštati 100 KM, i to od 1. juna - rekao je Jevđenić.

Istakao je da cijene dnevnih karata ostaju nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu.

-  Dnevne karte za ulazak od devet časova iznosiće pet KM, od podneva četiri KM, a kupači koji dođu poslije 16 časova plaćaće tri KM. Građani će moći kupiti i karte za 10 ulazaka koja će koštati 35 KM, za 20 ulazaka 60 KM, i za 30 ulazaka do 80 KM - rekao je Jevđenić.

Završetak sezone kupanja planiran je za 31. avgust.

- Moguće je da će se taj rok produžiti, što zavisi od vremenskih uslova, ali i od početka nastave u osnovnim i srednjim školama - objasnio je Jevđenić.

Sezona na "Akvani" trebalo bi da bude otvorena koncertom a kome će pripasti ta čast još uvijek nije određeno.

Poslovanje

Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća "Akvana" za 2016. godinu naći će se na dnevnom redu Skupštine grada 23. maja.  kako stoji u radnim materijalima "Akvana" je lani ostvarila  prihod od 2,4 miliona KM dok su rashodi iznosili 3,1 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana