Сезона купања на Аквани почиње 1. јуна

Невена Бунић
Сезона купања на Аквани почиње 1. јуна

Бањалука - Љетна сезона купања на базенима воденог парка "Аквана" почеће 1. јуна, а у овој јавној установи спремно дочекују предстојеће љето.

Потврдио је то портпарол "Акване", Боривоје Јевђенић.

- Припреме за отварање базена су при крају и за неколико дана већ бисмо могли да примимо прве купаче али ћемо да сачекамо 1. јун. Базени су очишћени и офарбани, а простор око њих се уређује. Број лежајки и сунцобрана смо повећали, а изнајмљиваћемо их по симболичним цијенама - казао је Јевђенић.

Претпродаја сезонских улазница са попустом је већ почела.

- Цијене карата са неограниченим бројем улазака на базене за ученике и студенте износе 60 КМ, а за одрасле 80 КМ.  Ове карте у сезони за све узрасте ће коштати 100 КМ, и то од 1. јуна - рекао је Јевђенић.

Истакао је да цијене дневних карата остају непромијењене у односу на прошлу годину.

-  Дневне карте за улазак од девет часова износиће пет КМ, од поднева четири КМ, а купачи који дођу послије 16 часова плаћаће три КМ. Грађани ће моћи купити и карте за 10 улазака која ће коштати 35 КМ, за 20 улазака 60 КМ, и за 30 улазака до 80 КМ - рекао је Јевђенић.

Завршетак сезоне купања планиран је за 31. август.

- Могуће је да ће се тај рок продужити, што зависи од временских услова, али и од почетка наставе у основним и средњим школама - објаснио је Јевђенић.

Сезона на "Аквани" требало би да буде отворена концертом а коме ће припасти та част још увијек није одређено.

Пословање

Извјештај о пословању Јавног предузећа "Аквана" за 2016. годину наћи ће се на дневном реду Скупштине града 23. маја.  како стоји у радним материјалима "Аквана" је лани остварила  приход од 2,4 милиона КМ док су расходи износили 3,1 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана