Savjeti mjesnih zajednica podstanari do daljeg

Sanja Amidžić
Savjeti mjesnih zajednica podstanari do daljeg

Banjaluka - Mjesne zajednice, koje godinama nemaju sopstvene kancelarije za rad, ni u 2015. godini neće dobiti trajni dom. Radiće ili u dosadašnjim trošnim objektima ili u iznajmljenim prostorima.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Drakulić Ilija Đukić kaže da ova mjesna zajednica sopstveni prostor za rad nema od osnivanja, tačnije 2002. godine.

- Mjesna zajednica Drakulić koristi trenutno iznajmljen prostor u privatnoj kući, za šta grad plaća mjesečnu zakupninu 540 maraka. Trenutno smo ugovorom vezani na dvije godine, a kada se saberu troškovi zakupnine, to je mnogo novca - kazao je Đukić.

On je dodao da, uprkos stalnim zahtjevima, izgradnja novog objekta mjesne zajednice Drakulić nije planirana ove godine.

Ništa bolja situacija nije ni u mjesnoj zajednici Petrićevac, gdje grad zakupninu za njen rad plaća od 2011. godine.

- Objekat nove mjesne zajednice trebalo je da bude izgrađen lani, međutim, zbog poplava koje su zadesile grad vlasti su odustale od gradnje - objasnio je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Saša Babić i dodao da novi objekat neće biti izgrađen ni u 2015. godini.

Njegov kolega iz Šargovca Radovan Ilić kaže da je projekat za izgradnju objekta mjesne zajednice u ovom naselju završen.

- U planu je izgradnja objekta pored Osnovne škole "Đura Jakšić" u kome bi bila smještena kancelarija mjesne zajednice, ambulanta porodične medicine te prostorije za rad nevladinog sektora. Međutim, nema novca za izgradnju - objasnio je Ilić.

On je dodao da grad trenutno plaća visoku cijenu zakupnine za rad mjesne zajednice, zbog čega je izgradnja novog objekta neophodna.

Prema budžetu za ovu godinu, gradske vlasti su za izgradnju objekata mjesnih zajednica i mjesnih kancelarija planirale 50.000 maraka.

Goleši

Prostorije mjesne zajednice i mjesne kancelarije Goleši sanirane su lani. Iz Gradske uprave kažu da je u sanaciju objekta uloženo oko 35.000 maraka.

- Izgrađeni su novi podovi, zamijenjena unutrašnja i vanjska stolarija, obrađeni zidovi i plafoni te izrađena nova hidro i elektroinstalacija. Sada je to funkcionalan objekat na raspolaganju stanovništvu - saopšteno je iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana