Савјети мјесних заједница подстанари до даљег

Сања Амиџић
Савјети мјесних заједница подстанари до даљег

Бањалука - Мјесне заједнице, које годинама немају сопствене канцеларије за рад, ни у 2015. години неће добити трајни дом. Радиће или у досадашњим трошним објектима или у изнајмљеним просторима.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Дракулић Илија Ђукић каже да ова мјесна заједница сопствени простор за рад нема од оснивања, тачније 2002. године.

- Мјесна заједница Дракулић користи тренутно изнајмљен простор у приватној кући, за шта град плаћа мјесечну закупнину 540 марака. Тренутно смо уговором везани на двије године, а када се саберу трошкови закупнине, то је много новца - казао је Ђукић.

Он је додао да, упркос сталним захтјевима, изградња новог објекта мјесне заједнице Дракулић није планирана ове године.

Ништа боља ситуација није ни у мјесној заједници Петрићевац, гдје град закупнину за њен рад плаћа од 2011. године.

- Објекат нове мјесне заједнице требало је да буде изграђен лани, међутим, због поплава које су задесиле град власти су одустале од градње - објаснио је предсједник Савјета ове мјесне заједнице Саша Бабић и додао да нови објекат неће бити изграђен ни у 2015. години.

Његов колега из Шарговца Радован Илић каже да је пројекат за изградњу објекта мјесне заједнице у овом насељу завршен.

- У плану је изградња објекта поред Основне школе "Ђура Јакшић" у коме би била смјештена канцеларија мјесне заједнице, амбуланта породичне медицине те просторије за рад невладиног сектора. Међутим, нема новца за изградњу - објаснио је Илић.

Он је додао да град тренутно плаћа високу цијену закупнине за рад мјесне заједнице, због чега је изградња новог објекта неопходна.

Према буџету за ову годину, градске власти су за изградњу објеката мјесних заједница и мјесних канцеларија планирале 50.000 марака.

Голеши

Просторије мјесне заједнице и мјесне канцеларије Голеши саниране су лани. Из Градске управе кажу да је у санацију објекта уложено око 35.000 марака.

- Изграђени су нови подови, замијењена унутрашња и вањска столарија, обрађени зидови и плафони те израђена нова хидро и електроинсталација. Сада је то функционалан објекат на располагању становништву - саопштено је из Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана