Шарени свијет маште обојио Бањалуку

Јасмина Перишић
Шарени свијет маште обојио Бањалуку

Бањалука - Шарена поворка малих витезова, гусара, капетана бродова, нинџа корњача, принцеза и разних Дизнијевих јунака прошетала је градом, а маскенбалом је стотинак малишана Дјечијег вртића "Звјездица" дало свој печат обиљежавању Недјеље дјетета.

Улице су одзвањале смијехом и грајом, а раздрагана лица под маскама, али и без њих мамила су пажњу пролазника свих генерација. Многи су застајали да се фотографишу са малим јунацима.

- Ја сам Сњежана из цртаног филма "Сњежана и седам патуљака", а ја витез са најљепшим костимом - добацивали су поносни малишани радозналим грађанима који су поздравили шарену поворку.

На челу веселе колоне била је васпитачица Милијана Чочкало.

- Малишани су са одушевљењем прихватили маскенбал, а родитељи се максимално потрудили да их обуку у што љепше и оригиналније костиме. Од самог почетка припрема код дјеце је било присутно велико узбуђење и сви су једва чекали да из вртића крену у град у костимима омиљених телевизијских и јунака из сликовница. При повратку у вртић организована нам је и мала журка - рекла је Чочкало.

Петогодишња Катарина Милашиновић обукла је костим Елзе из цртаћа "Фрозен", јер јој је, како каже, то омиљени цртани филм.

- Обожавам играчке и мајице на којима су нацртане Елза и Ана и све што има везе са цртаћем "Фрозен". Лијепо нам је на маскенбалу јер сви гледају у нас - рекла је ова петогодишњакиња.

У колони поред ње поносно је стајао и капетан брода Михајло Тодоровић.

- Мени је костим капетана купио мој деда Шпиро. Овај костим највише личи на пилотски јер ћу кад порастем бити пилот - каже овај четворогодишњак, који храбро признаје да му је симпатија у вртићу тета Жеља.

Његов другар Урош, који је обукао костим најдраже нинџа корњаче Микеланђела, казао је да му је бака помогла при избору костима за маскенбал.

- Највише волим нинџа корњаче, па ми је мама у некој радњи купила костим. Маску сам одавно набавио - рекао је Урош.

И други градски вртићи организовали су јуче маскенбале и сличне активности поводом Недјеље дјетета.

За малишане из Центра "Дајте нам шансу - Звјездице", Министарство саобраћаја и веза, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез РС организовали су обуку о безбједном учешћу у саобраћају.

Пријем

Градоначелник Слободан Гаврановић уприличио је јуче поводом Недјеље дјетета традиционални пријем за дјецу из  вртића "Наша дјеца". Малишани су отпјевали неколико пјесмица и поклонили му слику са мотивима града коју су сами насликали. Градоначелник је малишане обрадовао корпом воћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана