Saobraćajno čvorište preporodiće naselje

Dejana Bratić
Saobraćajno čvorište preporodiće naselje

Banjaluka - Izgradnja kružnog toka kod tržnog centra “Delta” u Banjaluci, modernizacija saobraćajnice u ulici Frana Supila i potpuno nove dionice iz pravca ulice Olimpijskih pobjednika biće završeni do 15. marta, što će znato poboljšati infrastrukturu u naselju Banjalučko polje.

U  preduzeću “Niskogradnja” koja je izvođač radova na ovom velikom saobraćajnom čvorištu kažu da je juče završeno kompletno asfaltiranje ovih ulica i postavljanje javne rasvjete.

- Kada je riječ o kružnom toku, danas počinjemo postavljanje završnog sloja asfalta na tri saobraćajne trake kao i na samom kružnom toku. Radimo i na postavljanju rasvjete i signalizacije, a pri kraju su i grubi radovi na pothodniku za prolazak pješaka - kazali su u “Niskogradnji”.

Zahvaljujući rekonstrukciji ovog saobraćajnog čvora, stanovnici naselja na Banjalučkom polju dobiće znatno bolje uslove za život. Uz novu saobraćajnicu u ulici Frana Supila, ovo naselje dobilo je i ostalu infrastrukutru - vodovod, oborinsku, fekalnu i kablovsku kanalizaciju, kao i novu javnu rasvjetu.

Mještanin i pokretač inicijative za uređenje ove ulice, Branko Savić, ističe da će rekonstrukcijom saobraćajnice u ulici Frana Supila uslovi za život u ovom naselju biti znatno poboljšani jer će biti omogućena znatno bolja komunikacija sa centrom grada.

- Nadamo se da će dobra komunikacija sa Gradskom upravom biti nastavljena, a jedan od naših prioriteta je izgradnja nasipa u naselju kako bismo bili zaštićeni od poplava - rekao je Savić.

Banjalučani su zadovoljni jer se veliki saobraćajni projekat privodi kraju s obzirom na to da je riječ o veoma prometnoj saobraćajnici, gdje će od sada protok vozila biti znatno brži, pogotovo u jutarnjim i popodnevnim špicevima. Studentica Smiljana Đukić istakla je da će novi kružni tok biti olakšanje svim vozačima.

- Saobraćaj će se mnogo lakše odvijati zahvaljujući ovom kružnom toku, a grad će dobiti kvalitetnije saobraćajnice – rekla je Smiljanićeva.

Nova saobraćajnica

Banjalučko polje će sa ostatkom grada biti povezano još jednom novom ulicom iz pravca ulice Olimpijskih pobjednika pa do spoja sa ulicom Frana Supila.

- Izgradnja ove saobraćajnice mnogo će značiti za stanovnike ovog dijela Borika. Od posebnog značaja je i to što ćemo izgradnjom novog saobraćajnog čvorišta kod “Delte” dobiti poveznicu i izlaz na centralnu saobraćajnicu na Bulevar Srpske vojske - naglasio je Drago Dragić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 2.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana