Saobraćajnice na području Banjaluke dobijaju novo ruho

Sanja Amidžić
Saobraćajnice na području Banjaluke dobijaju novo ruho

Banjaluka - Sanacija oštećenih saobraćajnica na području grada je u punom jeku, a radne mašine juče su stigle i u Priječane gdje je započeta obnova makadamskih puteva.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Mladen Novaković rekao je da će svi makadamski putevi u ovoj mjesnoj zajednici biti sanirani.

- Radnici "Kozaraputeva" rade u centru naselja. Danas ih već očekujemo u Unskoj i ulici Zelena dolina - rekao je Novaković.

Prema njegovim riječima, zavisno od oštećenja, pojedini putevi biće presvučeni novim slojem makadama, dok će drugi biti samo poravnati ili uvaljani, ali će, kako kaže, uglavnom sva oštećenja biti popravljena.

 - Najviše pažnje upravo će se posvetiti pomenutim dvjema ulicama, jer je na toj lokaciji velika obala sa jakim vodama koje u vrijeme kiša odnesu šljunak sa puta i naprave problem vozačima. Sada ćemo to bolje utegnuti kako bismo bez problema ušli u zimu - objasnio je Novaković.

U Gradskoj upravi rekli su da je u toku sanacija asfaltnih saobraćajnica u užem centru grada, nakon čega će se mašine preseliti na Saračicu, Čokorska Polja i Borkoviće.

- Kroz radove tekućeg održavanja makadamskih i asfaltnih saobraćajnica u toku je sanacija ulica i u mjesnoj zajednici Lazarevo i Debeljaci, kao i lokalni putevi u Golešima, Donjim Kolima i Gornjoj Piskavici - kazali su u Gradskoj upravi.

Naglasili su da na asfaltnim saobraćajnicama saniraju udarne rupe, dok na makadamskim putevima ravnaju i dosipaju šljunak.

U okviru ovih radova nedavno je presvučen i dio asfaltnog sloja u ulici Srpskih rudara u naselju Lauš.

- Obnovljen je asfalt u dužini od 300 metara i širine pet metara. U ove radove uloženo je oko 20.000 maraka - rekli su u Gradskoj upravi.

Za sanaciju asfaltnih saobraćajnica na području grada ove godine planirano je 1,27 miliona maraka.

Mostovi

Prema rebalansu budžeta iz juna, gradska vlast ove godine za održavanje saobraćajnica i mostova planirala je 1,3 miliona maraka. Polovinom ovog mjeseca u okviru tih radova počela je sanacija oštećenja na mostu preko rijeke Gomionica u mjesnoj zajednici Bronzani Majdan. Prema ranijim informacijama, na mostu je došlo do ulegnuća zbog prevoza šume ovom trasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana