Саобраћајнице на подручју Бањалуке добијају ново рухо

Сања Амиџић
Саобраћајнице на подручју Бањалуке добијају ново рухо

Бањалука - Санација оштећених саобраћајница на подручју града је у пуном јеку, а радне машине јуче су стигле и у Пријечане гдје је започета обнова макадамских путева.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Младен Новаковић рекао је да ће сви макадамски путеви у овој мјесној заједници бити санирани.

- Радници "Козарапутева" раде у центру насеља. Данас их већ очекујемо у Унској и улици Зелена долина - рекао је Новаковић.

Према његовим ријечима, зависно од оштећења, поједини путеви биће пресвучени новим слојем макадама, док ће други бити само поравнати или уваљани, али ће, како каже, углавном сва оштећења бити поправљена.

 - Највише пажње управо ће се посветити поменутим двјема улицама, јер је на тој локацији велика обала са јаким водама које у вријеме киша однесу шљунак са пута и направе проблем возачима. Сада ћемо то боље утегнути како бисмо без проблема ушли у зиму - објаснио је Новаковић.

У Градској управи рекли су да је у току санација асфалтних саобраћајница у ужем центру града, након чега ће се машине преселити на Сарачицу, Чокорска Поља и Борковиће.

- Кроз радове текућег одржавања макадамских и асфалтних саобраћајница у току је санација улица и у мјесној заједници Лазарево и Дебељаци, као и локални путеви у Голешима, Доњим Колима и Горњој Пискавици - казали су у Градској управи.

Нагласили су да на асфалтним саобраћајницама санирају ударне рупе, док на макадамским путевима равнају и досипају шљунак.

У оквиру ових радова недавно је пресвучен и дио асфалтног слоја у улици Српских рудара у насељу Лауш.

- Обновљен је асфалт у дужини од 300 метара и ширине пет метара. У ове радове уложено је око 20.000 марака - рекли су у Градској управи.

За санацију асфалтних саобраћајница на подручју града ове године планирано је 1,27 милиона марака.

Мостови

Према ребалансу буџета из јуна, градска власт ове године за одржавање саобраћајница и мостова планирала је 1,3 милиона марака. Половином овог мјесеца у оквиру тих радова почела је санација оштећења на мосту преко ријеке Гомионица у мјесној заједници Бронзани Мајдан. Према ранијим информацијама, на мосту је дошло до улегнућа због превоза шуме овом трасом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана