Rampa u vazduhu u Zalužanima, radniku kazna

S. Đ.
Rampa u vazduhu u Zalužanima, radniku kazna

Banjaluka - Na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Zalužani rampa juče ponovo nije bila spuštena u trenutku kada je naišao voz, jer radnik “Željeznica RS”, koji je zadužen za spuštanje rampe, nije bio na radnom mjestu.

Portparolka “Željeznica RS” Nada Savić-Stevanović rekla je “Glasu Srpske” da će radnik, koji je u trenutku prolaska voza napustio radno mjesto, biti kažnjen jer je povrijedio radnu obavezu.

- Voz se zaustavio pred rampom, tako da učesnici u drumskom saobraćaju nisu bili ugroženi. “Željeznice RS” postupaju po Zakonu o željeznicama, koji tretira i situacije kad rampa iz bilo kojeg razloga ne bude spuštena. U takvim situacijama daje se opšti nalog i mašinovođe staju pred putnim prelazom kako bi drumski saobraćaj bio bezbjedan - kazala je Savić-Stevanović.

Ovaj incident dogodio se juče oko 14.15 časova, a fotografija koja svjedoči o ovom događaju objavljena je na “Fejsbuku” u grupi “Policija zaustavlja”.

Inače, ovaj pružni prelaz je označen saobraćajnim znakom Andrijin krst, koji najavljuje željezničku prugu bez rampe, te traži posebnu opreznost prilikom prelaska.

Slična situacija dogodila se prije nekoliko dana na istom pružnom prelazu, kada je rampa takođe ostala u vazduhu u trenutku prolaska voza, jer radnik “Željeznica RS” nije došao na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana