Radojičić u Beču govorio o strateškim planovima razvoja Banjaluke

Srna
Radojičić u Beču govorio o strateškim planovima razvoja Banjaluke

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić govorio je na međunarodnoj konferenciji u Beču o strateškim planovima razvoja Banjaluke, kao što je priprema strategije razvoja grada, te urbanističkog i akcionog plana zelenog grada.

Radojičić je na konferenciji o održivom i inkluzivnom razvoju gradova u organizaciji Svjetske banke juče učestvovao kao panelista u diskusiji o temi strateškog razvoja gradova, liderstva i uključivanja građana, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

On je govorio i o operativnom rješavanju problema, kao što je daljinsko grijanje u gradu, te o saradnji sa nevladinim organizacijima i društveno odgovornim kompanijama, poput akcija izgradnje novih dječijih igrališta.

U panelu su kao govornici učestvovali i gradonačelnici Torina, Tirane, Tivta, Šapca i Pule, koji su iznijeli iskustva iz različitih zemalja i iz ugla razvoja ovih gradova.

Na Konferenciji o održivom i inkluzivnom razvoju gradova učestvovalo je više od 150 predstavnika zemalja Jugoistočne Evrope i

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana