Радојичић рачуна на 19 до 25 руку у Скупштини

Весна Поповић
Радојичић рачуна на 19 до 25 руку у Скупштини

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић изјавио је у петак да владајућа коалиција на нивоу града тренутно рачуна на подршку између 19 и 25 одборника.

Он је потврдио да је од коалиционих партнера добио овлашћење да разговара са представницима политичких партија и појединцима о подршци скупштинској већини након што је предсједник Скупштине Будимир Балабан најавио оснивање новог клуба, тако што ће привући одборнике различитих странака, чиме ће направити другачији однос снага у градском парламенту.

- Стање је поприлично дифузно. У овом моменту у више политичких партија и клубова дошло је до превирања, тако да се мора дословно разговарати са сваким одборником појединачно да би се видјело какав је чији став - казао је Радојичић.

Додао је да су разговори врло конструктивни и сматра да постоји прилично широка подршка оних који ће бити у већини.

- Све ће бити разјашњено у наредне двије, три седмице. Најбитније је да наставимо пројекте које смо започели без обзира на то да ли ће већину чинити 19, 23 или 25 или више одборника - казао је Радојичић, али није желио да каже да ли је добио одговор Балабана на ултиматум коалиционих партнера да да оставку на функцију предсједника Скупштине или ће бити покренут процес опозива.

Скупштина града броји 31 одборника, а већину је до сада чинио 21.

Балабан је рекао да још чека званично обавјештење коалиције те да ће, како ствари стоје, вјероватно  бити покренут његов опозив.

- Разговарао сам са Радојичићем у четвртак, али не о том питању већ о заказивању идућег засједања, да би били настављени нормалан рад и реализација пројеката који би требало да побољшају живот грађана - казао је Балабан.

Иначе, Радојичић је у четвртак пустио у функцију јавну расвјету у улици Деспота Константина Драгаша, а у петак обишао недавно санирану улицу Браће Подгорника у Лазареву, у коју је град уложио 120.000 КМ.

- Поправљена су оштећења на саобраћајници у дужини од 800 метара. Недостатак паркинга на овој локацији смо ријешили тако што смо старо аутобуско стајалиште, које се не користи, преуредили у 30 нових мјеста за возила - казао је Радојичић и додао да у Лазареву тренутно праве тротоар у улици Војводе Пријезде.

У Борику нова игралишта

Захваљујући донацијама компанија "Малбашић", "Градип", "Арагоста" и "Хидрокоп" од око 100.000 КМ малишани Борика ће ускоро добити два нова игралишта. Градоначелник Игор Радојичић потписао је уговоре о донацији са представницима ових компанија Веселком Малбашићем, Миланом Бијелићем, Вељком Јарићем и Радиславом Бабићем.

- Овом поклону највише ће се обрадовати малишани и њихови родитељи у Кнежопољској и улици Раде Врањешевић које ће добити по један нови простор за игру. Ове четири компаније су поред донираних средства формирале и тим који ће направити оба градилишта у Борику - рекао је Радојичић и захвалио компанијама које су се придружиле овој акцији и тиме дале примјер другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана