Радојичић пустио у саобраћај новоизграђену дионицу пута за Пријечане

Радојичић пустио у саобраћај новоизграђену дионицу пута за Пријечане 17.08.2018 20:31 | Срна

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић пустио је вечерас у сабраћај новоизграђену дионицу пута за Пријечане дугу око 1,1 километар у коју је уложено 850.000 КМ.

Радојичић је истакао значај ове саобраћајнице која са градском зоном спаја једно од најбрже растућих градских насеља.

"Ова веома фреквентна саобраћајница била је један од приоритетних проблема, јер насеље Пријечани које има све већи број становника спаја са градом, а са друге стране са Лакташима и путем за Прњавор", рекао је Радојичић новинарима.

Према његовим ријечима, осим асфалтирања, урађена је и комплетна оборинска канализација, те водоводна мрежа, тротоар и нова лед расвјета.

"Већ идуће седмице требало би да у Пријечанима буде пуштен у саобраћај и мост за који је завршен тест оптерећења и треба да се ради технички преглед и пријем. Уз још неке мање послове које овдје имамо Пријечани ће, умјесто сеоског насеља, све више бити приградско подручје у којем ће бити љепше живјети него у центру", рекао је Радојичић.

Предсједник Мјесне заједнице Пријечани Дарко Шкобић навео је да у Пријечанима тренутно живи око 3.000 становника који су жељно ишчекивали асфалтирање главне саобраћајнице.

"Једна смо од најмлађих мјесних заједница у којој развој инфраструктуре не прати и развој мјесне заједнице, јер се свакодневно повећава број стамбених објеката на овом подручју, а самим тим и број становника", рекао је Шкобић.

Он је додао да су путеви у врху листе приоритета ове мјесне заједнице која се све више развија.

"Надам се да ће градска власт имати слуха и да ће у наредном периоду бити асфалтирано и преосталих око два километра овог пута до центра Пријечана", рекао је Шкобић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица