Радојичић пустио у рад новоизграђену трафостаницу у Рекавицама

Срна
Радојичић пустио у рад новоизграђену трафостаницу у Рекавицама

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић пустио је данас у рад новоизграђену трафостаницу у засеоку Максимовићи у Мјесној заједници Рекавице, која ће обезбиједити стабилније напајање електричном енергијом за 40 домаћинстава.

Укупна вриједност инвестиције, коју је реализовало предузеће "Електрокрајина", износи више од 30.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

"Наш генерални циљ је да читавом подручју, без обзира да ли је приградско или сеоско, обезбиједимо квалитетније снабдијевање електричном енергијом и жЕлектрокрајинаж нам је у томе заиста изванредан партнер. Граде или шире мрежу чак и на оним подручјима која су слабо насељена", рекао је Радојичић.


Руководилац Радне јединица "Електродистрибуција Бањалука" Мирко Шурлан рекао је да су пуштањем у функцију нове трафостанице створени услови за побољшано снабдијевање постојећих и могућност прикључења нових потрошача.

"Настојимо да нашим купцима обезбиједимо континуитет и стабилно напајање елктричном енергијом" рекао је Шурлан.

Он је додао да је нови вод нисконапонске мреже дужине 350 метара и да ће ускоро бити постављено још хиљаду метара.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић изразио је задовољство што су надлежни имали слуха за мјештане који су чекали реконструкцију постојеће мреже.

"Овдје су у посљедње вријеме изграђени и нови објекти и то ће њиховим власницима много значити јер се сада могу прикључити на мрежу", рекао је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана