Радојичић против тајкуна: Хоће да нам продају наше путеве у “Чајавецу”!

Агенције
Радојичић против тајкуна: Хоће да нам продају наше путеве у “Чајавецу”!

Бањалука - Градоначелник Бања Луке Игор Радојичић изјавио је данас да градске власти ни по коју цијену неће куповати саобраћајнице у кругу бившег „Руди Чајевеца” и упозорио власнике предузећа у кругу бившег гиганта да ће им, у супротном, бити онемогућено нормално пословање на том простору.

Током данашње расправе о нацрту регулационог плана који обухвата подручје бившег „Чајавеца” у строгом центру града, Радојичић је позвао све власнике предузећа, који су у процесу приватизације куповали Чајевчева предузећа, заједно са путевима у кругу фирме, на рационалан договор у вези кориштења саобраћајница у кругу бившег гиганта.

“Још од од прошле године, покушавамо то подручје уредити регулационим планом, односно да са власницима и инвеститорима направимо договор, али у томе за сада нисмо успјели. Пред одборницима је данас поновљени нацрт регулационог плана и имаћемо још два-три мјесеца да усагласимо приједлог плана. Ако би регулациони план пропао, та зона би могла да ради само „под оградом” и они који се налазе унутра могу се наћи у проблему да више не могу функционисати. И овај пут могу само позвати оне који су на различите начине дошли до имовине у кругу Чајавеца да постигнемо рационалан договор како бисмо могли ријешити регулациони план. Уколико се то не деси, онда би се сами власници и они који од њих изнајмљују имовину могли наћи у проблему да не могу да раде”, рекао је Радојичић.

У изјави новинарима, Радојичић је подвукао да Град неће куповати саобраћајнице од било кога ко је приватизовао имовину на том простору.

Он је објаснио да та зона ни прије рата није била обухваћена регулационим планом, те да је ситуација на том простору специфична због начина приватизације бивших „Чајавчевих” предузећа, парцелације која се није могла обавити без регулационог плана, па све предузећа која сада који дјелују у том простору.

Подсјетимо, током приватизације предузећа из састава „Чајавеца”, путеви унутар фирме продавани су заједно са некретнинама, тако да власници новонасталих фирми у овој зони сматрају да су они власници тих путева, док Град, с друге стране, сматра да нико не може полагати право на то. Овај, вишегодишњи проблем, сада се покушава ријешити доношењем регулационог плана за ово подручје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана