Радојичић отворио обновљени друштвени дом у Драгочају

Радојичић отворио обновљени друштвени дом у Драгочају 20.02.2018 17:56 | Срна

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворио је данас обновљени друштвени дом у мјесној заједници Драгочај, истакавши да су грађани добили простор у којем могу да одржавају свечаности, састанке и друге активности од значаја за друштвени живот.

Радојичић је рекао да је дио концепта равномјерног развоја и идеја да се у приградским и сеоским насељима омогући простор за различите активности.

"Прошле године смо на три краја града одабрали локације за обнову друштвених домова, а те локације су овдје у Драгочају, затим у Дебељацима и Љубачеву. Циљ нам је да од наших насеља направимо неколико мањих центара око којих ће се одвијати друштвени живот", рекао је Радојичић новинарима.

Он је подсјетио да је у Драгочају прошле године откривен споменик палим борцима, да је раније завршен храм, а да би ускоро требало да се ради на објекту Основне школе "Десанка Максимовић", гдје је потребно обновити фасаду и столарију.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Драгочај Славенко Тадић рекао је да је ово лијеп дан за грађане тог дијела Бањалуке и изразио задовољство због тога што је Градска управа препознала потребе овог насеља.

"Градоначелник је видио шта нам је потребно и вјерујем да ће, у складу са могућностима, Градска управа дјеловати и омогућити нам развој нашег насеља", рекао је Тадић.

У обнову друштвеног дома у Драгочају уложено је 175.000 КМ, а извођач радова било је предузеће "Прогресградња".

Осим друштвеног дома у Драгочају, завршена је и обнова дома у Дебељацима, а за ову годину најављен је почетак реконструкције друштвених домова у Верићима и Крминама.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица