Радојичић одгађа именовање начелника?

Весна Поповић
Радојичић одгађа именовање начелника?

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић није задовољан радом вршилаца дужности начелника одјељења, због чега би одлуке о њиховом трајном именовању на функције могле бити повучене са дневног реда данашње сједнице Скупштине града, чији је почетак заказан за десет часова.

Радојичић јуче није желио да прецизира чијим је радом незадовољан.

- Од људи који воде поједине дијелове администрације очекујем више ангажмана и резултата, због тога размишљам да им се продужи статус вршиоца дужности начелника. Можда је потребно још времена да се сви међусобно навикнемо једни на друге, да видимо колико ко може да постигне те да видимо може ли неко да прати овај темпо - казао је Радојичић и додао да је то саопштио сарадницима на састанку колегијума Градске управе у понедјељак.

Говорећи о градској "Топлани", Радојичић је рекао да ће Скупштина града данас разматрати приједлог јавног позива за избор стратешког партнера за изградњу новог постројења. - План је да се направи нова топлана минималне инсталисане снаге од 50 мегавата и да наредне сезоне гријање почне из нове топлане на дрво - казао је Радојичић.

Радојичић је јуче озваничио и наставак изградње крака водоводне мреже у МЗ Верићи у дужини од 630 метара за чију изградњу је град издвојио 37.000 КМ.

- Надам се да ћемо ускоро бити у прилици да наставимо изградњу других дијелова водоводне мреже на овом подручју. Када је у питању рјешавање проблема снабдијевања водом у граду, и даље очекујемо средства са републичког нивоа за наставак изградње регионалног водоводног система "Црно врело". У априлу или мају, када дође до ребаланса буџета, разговараћемо о томе да град самостално уђе у тај дио пројекта који би обухватио Бистрицу и околна села - казао је Радојичић.

Нагласио је да константно разговарају са потенцијалним кредиторима како би били настављени пројекти снабдијевања водом у другим дијеловима Бањалуке и то у Поткозарју, Верићима, Чесми, Јагарама и на Мањачи.

- Да бисмо завршили те појединачне пројекте, који су разбацани на ширем подручју града, потребно је више од 20 милиона марака - казао је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Верићи Славиша Вучковац казао је да ће за 40 домаћинстава ријешити питање снабдијевања водом.

- Овај дио Верића има посебан проблем са снабдијевањем водом јер нису били прикопчани ни на градски водовод нити на локални водовод Лушица који одржава Центар за развој и унапређење села већ на локално извориште које би у љетним мјесецима пресушило - казао је Вучковац.

Игралишта

Представници Градске управе представили су јуче потенцијалним инвеститорима 23 локације на којим је могућа градња нових или реконструкција постојећих игралишта.

- Градске власти ће обезбиједити земљиште, а донатори средства за изградњу. Наша жеља је да до 22. априла, Дана града, добијемо најмање два нова кутка за дјечију игру - истакао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана