Радојичић: Води се негативна кампања према Бањалуци

Срна
Радојичић: Води се негативна кампања према Бањалуци

Бањалука - Бањалучки градоначелник Игор Радојичић упозорио је данас да се води кампања да се у Бањалуку уопште не долази, ни као туриста, а камоли инвеститор.

"Питајте угоститеље, трговце, таксисте колико ће изгубити таквом кампањом. Пише се пјевачима, спонзорима да не долазе, односно не подржавају наш новогодишњи програм", рекао је Радојичић у обраћању на сједници Скупштине града.

Радојичић је упитао одборнике да ли знају да се пише спонзорима да не спонзоришу јер ће се, у супротном, против њих водити негативна кампања.

"Да ли знате да се нашим градовима-пријатељима пишу писма да Бањалука није безбједан град?", рекао је Радојичић.

Он је новинарима у паузи Скупштине града рекао да жели да у Бањалуци буде мирно и безбједно, да долазе гости, туристи и инвеститори и да нема негативне слике о граду.

Радојичић је рекао да од деведесетих година прошлог вијека има дио медија који су из својих, углавном политичких разлога, негативно настројени и да из Бањалуке може проћи само лоша вијест.

"Имао сам прилику јуче видјети у више страних медија извјештаје који нису одговарали стварном стању у нашем граду, које није било лијепо, али извјештаји су били претјеривање", рекао је Радојичић.

Он је рекао да је жалосно што се од људи који су се представљали као "Правда за Давида" води кампања да се не долази у Бањалуку.

Он је упитао како да се очекује да Бањалука сутра нормално живи, доведе студенте, туристе, госте и инвеститире ако из самог града било ко шаље такве поруке.

"Разумијем да има разлике у мишљењима око неких ствари, разумијем и Уставом гарантовано право на окупљање и протесте, што је и законом уређено, али даља ескалација у нашем граду може да доведе до дубоког јаза и неразумјевања међу самим Бањалучанима, да нас подијели на дуже, што би било изузетно лоше и оставило трајне посљедице на развој и репутацију нашег града", рекао је Радојичић.

Он је истакао да би инсистирање на сукобима, са било које стране, у Бањалуци оставило дугорочне, негативне посљедице - угрозило радна мјеста и инвестиције, чега очигледно неки нису свјесни.

"Најгора ствар која би се могла десити Бањалучанима јесте да се, због подјеле у самом граду, појављују са стране неки трећи који би овдје дошли да арбитрирају. То смо гледали протеклих 30 година пуно пута на Балкану и то нам апсолутно не треба", поручио је градоначелник Радојичић.

Он је позвао Бањалучане да буду толерантни на различита мишљења и да се сви понашају у складу са Уставом и законима, како не би било нових инцидената у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана