Радојичић: У току завршна фаза конституисања Градске управе

Срна
Радојичић: У току завршна фаза конституисања Градске управе

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је у току завршна фаза конституисања Градске управе, те да би на сједници Скупштине града у сриједу, 27. септембра, требало да буду изабрани начелници одјељења, умјесто досадашњих вршиоца дужности.

"У току су завршни разговори између коалиционих партнера и вјерујем да ћемо договор постићи прије заказане сједнице градске Скупштине. За сада нема већих проблема у коалиционим односима и свако настоји да се што боље позиционира", рекао је Радојичић новинарима.


Он је додао да тренутно има много јавних предузећа и установа чијем руководству је истекао мандат.

"На скупштинској сједници бираћемо и новог директора Културног центра Бански двор, а у току је и конкурс за избор директора Центра за социјални рад. Пред нама су избори и за управу предузећа жВодоводж, те Туристичке организације", прецизирао је Радојичић.

Он је навео да постоје одређени проблеми у вези са избором директора предузећа "Депот" јер има правних оспоравања да ли је процес спроведен у складу са законом, те да је то тренутно у фази преиспитивања.

Говорећи о градском предузеђу "Топлана", Радојичић је рекао да дуг овог предузећа износи око 80 милиона КМ, те да је било крајње вријеме да се ријеши та "главобоља".

"Дошли смо до треће степенице у рјешавању проблема централног гријања, а прве двије су биле претходна гријна сезона и градња нове еко-топлане", каже Радојичић.

Он је додао да је трећа степеница реструктурисање постојећег предузећа, што подразумијева уговор између старог и новог предузећа, рјешавање броја запослених и реструктурисање дугова, те да је потребно старе гаранције дате комерцијалним банкама замијенити новим, са пролонгирањем рока исплате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана