Радојичић: Рјешавање проблема гријања један од кључних приоритета

Срна
Радојичић: Рјешавање проблема гријања један од кључних приоритета

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да је комунална инфраструктура, односно рјешавање проблема система даљинског гријања, један од кључних приоритета градских власти.

Он је у разговору са амбасадором Француске у БиХ Клер Бодони најавио да би Скупштина града наредне седмице требало да донесе одлуку о уласку у изградњу новог постројења "Топлане", у пројектованом износу од 35 милиона КМ, наводи се у саопштењу из Градске управе.


Радојичић је додао да су напори нове градске администрације усмјерени на свеукупни развој Бањалуке, поготово када је ријеч о привлачењу нових инвестиција и отварању града према региону и ЕУ.

Он је упознао Бодонијеву да је Бањалука покренула номинацију за улазак у трку за добијање статуса Европске пријестонице културе 2024. године, те да је с тим циљем оформила посебан тим и савјет за праћење реализације овог пројекта.

"Бањалука ће послије ових, почетних корака, наредне године поднијети и званичну апликацију за стицање овог статуса", нагласио је Радојичић.

Он је навео да Град Бањалука у ову трку не улази само због стицања таквог статуса, већ и што би, прије свега, сам процес кандидатуре унаприједио културни живот највећег града Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана