Радојичић: Позиционирање града као регионалног центра

Срна
Радојичић: Позиционирање града као регионалног центра

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да овај град има намјеру да се концептуално позиционира као регионални центар и да даље развија сарадњу са градовима у земљи и иностранству.

"Географски положај нашег града је веома повољан. Позиционирани смо тако да се за свега пар сати из Бањалуке може доћи до главних градова и центара држава централне и југозападне Европе", рекао је Радојичић.


Током свечаног пријема уприличеног поводом 22. априла - Дана града за делегације градова и општина, Радојичић је навео да је актуелна градска администрација двије године на власти и да има доста идеја, амбиција и визија усмјерених на даљи развој града у свим његовим областима.

Радојичић је међу активностима градске администрације навео доношење стратегије развоја за наредних 10 година, израду урбанистичког плана за наредних 20 година, израду акционог плана зеленог града, а међу реализованим пројектима је истакао изградњу Еко–топлане.

"Наш најпопуларнији програм којег смо реализовали са друштвено одговорним фирмама, према ријечима грађана, је изградња дјечијих игралишта", додао је Радојичић.

Он је подсјетио да се Дан Града - 22. април, обиљежава у знак сјећања на ослобођење од окупатора 1945. године.

Радојичић је навео да је током Другог свјетског рата Бањалука имала више од 4.500 жртава, већином цивилних, усљед терора окупатора.

У оквиру обиљежавања Дана града, Радојичић је уприличио пријеме и за делегацију дистрикта Васиљевска Острва, дијела Санкт Петерсбурга, као и за делегацију Куманова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана