Radojičić: Očekujem da će Talić biti izabran za predsjednika

Srna
Radojičić: Očekujem da će Talić biti izabran za predsjednika

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je očekivanje da će nezavisni odbornik Zoran Talić, na prijedlog vladajuće koalicije, danas biti izabran za novog predsjednika Sku pštine grada, nakon što je Budmir Balaban podnio ostavku neposredno prije nego što je trebalo da bude razriješen.

Radojičić je ocijenio da Balabanova ostavka predstavlja "izuzetno dobar odnos prema građanima" i istakao da je sada najvažnije da gradski parlament nastavi normalan rad.


On je naglasio da, i poslije izlaska Balabana i njegovog istomišljenika iz DNS-a, vladajuća koalicija ima "komotnu skupštinsku većinu".

"Koaliciji će se pridružiti i Talić i nezavisni odbornik Tatjana Čičić-Odžaković", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci i dodao da, generalno, očekuje široku podrušku odbornika, bez obzira na kojoj strani političkog fronta se nalaze.

On je naglasio da od Talića očekuje da unese novu energiju i ideje, unapređujući rad parlamenta, ali i same Gradske uprave.

Budimir Balaban podnio je danas neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada Banjaluka, prije nego što se lokalni parlament izjasnio o zahtjevu vladajuće koalicije za njegovo razrješenje.

Balaban je na početku sjednice Skupštine grada izjavio da podnosi ostavku i da poslije toga, prema skupštinskom poslovniku, neće biti rasprave niti glasanja o zahtjevu za njegovo razrješenje.

"Ova ostavka ostavlja prostor da se odmah imenuje novi predsjednik Skupštine grada", rekao je Balaban u obraćanju odbornicima.

Zahtjev za razješenje Balabana, koji je bio na dnevnom redu današnje Skupštine, potpisalo je 18 odbornika vladajuće koalicije - SNSD-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i predstavnika nacionalnih manjina.

Suočen sa zahtjevom za razrješenje, Balaban je nedavno, zajedno sa odbornicima Stojanom Vukajlovićem i Nenadom Šibarevićem, napustio Demokratski narodni savez /DNS/ i formirao novi odbornički klub pod nazivom "Sloboda".

Predsjednici gradskih odbora SNSD-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i odbornik iz reda nacionalnih manjina odlučili su 3. jula da bude pokrenut postupak za razrješenje Balabana.

Konstatovano je da je u proteklom periodu narušen odnos unutar koalicije, zbog čega je predsjednik Skupštine grada još ranije pozvan da podnese ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana