Радојичић: Очекујем да ће Талић бити изабран за предсједника

Срна
Радојичић: Очекујем да ће Талић бити изабран за предсједника

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изразио је очекивање да ће независни одборник Зоран Талић, на приједлог владајуће коалиције, данас бити изабран за новог предсједника Ску пштине града, након што је Будмир Балабан поднио оставку непосредно прије него што је требало да буде разријешен.

Радојичић је оцијенио да Балабанова оставка представља "изузетно добар однос према грађанима" и истакао да је сада најважније да градски парламент настави нормалан рад.


Он је нагласио да, и послије изласка Балабана и његовог истомишљеника из ДНС-а, владајућа коалиција има "комотну скупштинску већину".

"Коалицији ће се придружити и Талић и независни одборник Татјана Чичић-Оџаковић", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци и додао да, генерално, очекује широку подрушку одборника, без обзира на којој страни политичког фронта се налазе.

Он је нагласио да од Талића очекује да унесе нову енергију и идеје, унапређујући рад парламента, али и саме Градске управе.

Будимир Балабан поднио је данас неопозиву оставку на мјесто предсједника Скупштине града Бањалука, прије него што се локални парламент изјаснио о захтјеву владајуће коалиције за његово разрјешење.

Балабан је на почетку сједнице Скупштине града изјавио да подноси оставку и да послије тога, према скупштинском пословнику, неће бити расправе нити гласања о захтјеву за његово разрјешење.

"Ова оставка оставља простор да се одмах именује нови предсједник Скупштине града", рекао је Балабан у обраћању одборницима.

Захтјев за разјешење Балабана, који је био на дневном реду данашње Скупштине, потписало је 18 одборника владајуће коалиције - СНСД-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске и представника националних мањина.

Суочен са захтјевом за разрјешење, Балабан је недавно, заједно са одборницима Стојаном Вукајловићем и Ненадом Шибаревићем, напустио Демократски народни савез /ДНС/ и формирао нови одборнички клуб под називом "Слобода".

Предсједници градских одбора СНСД-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске и одборник из реда националних мањина одлучили су 3. јула да буде покренут поступак за разрјешење Балабана.

Констатовано је да је у протеклом периоду нарушен однос унутар коалиције, због чега је предсједник Скупштине града још раније позван да поднесе оставку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана