Радојичић: Ковачевић се није видио у констелацији нових односа у СП-у

Срна
Радојичић: Ковачевић се није видио у констелацији нових односа у СП-у

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да одборник Мишо Ковачевић, који је из Социјалистичке партије /СП/ прешао у Клуб одобрника СНСД-а, није себе видио у констелацији нових односа у социјалистима.

"Ковачевић је наш стари пријатељ и дуго сарађује са СНСД-ом", изјавио је Радојичић новинарима у паузи сједнице Скупштине града.


Осврћући се на повлачење извјештаја о реализацији годишњег програма Центра за предшколско васпитање и образовање за 2017/2018. годину и програма рада за 2018/2019. годину, на чијем се челу налази кадар СП-а, Радојичић је навео да је било примједби на њихов садржај.

"Тамо има низ података који напросто нису тачни, од садржаја, броја, реконструкције, времена, датума и слично, на шта су одборници дали примједбе. То су документи који имају званичан карактер и не можете у њима пласирати неке нетачне информације", рекао је Радојичић.

Он је констатовао да постоје потешкоће у комуникацији са директором Центра за предшколско васпитање и образовање, као и примједбе грађана на премјештање и размјештање васпитача и васпитачица прошле и ове године и то је једна од тема о којима се разговара.

"Примједбе од града које су се тога тицале у руководству Центра нису прихватали, а имали смо константне жалбе родитеља на унутрашња помјерања која радила управа у својој надлежности. Они јесу надлежни за то, али не мора значити да су радили добро", указао је Радојичић.

На питање да ли су могуће смјене у том Центру, Радојичић је истакао да је свака смјена врло дуг поступак. "Овдје се ради о примједбама на поједине активности и мислим да се оне могу превазићи", додао је Радојичић.

Шеф групе одборника СП-а у Скупштини града Милан Милаковић поручио је да колеги Ковачевићу жели много среће у политичком раду.

"Социјалистичка партија је у претходним изборима забиљежила раст већи од 60 одсто у граду Бањалуци, што значи да народ препознаје политику ове партије. Увијек неко дође у партију, неко оде и желим пуно среће колеги Ковачевићу, а свима који долазе у СП добродошлицу", изјавио је Милаковић новинарима.

Он је додао да је разлог одласка Ковачевића из СП-а његов лични став.

Говорећи о повлачењу извјештаја о реализацији годишњег програма рада и плана рада Центра за предшколско васпитање и образовање за наредну годину, на чијем се челу налази кадар СП-а, Милаковић је рекао да су они повучени са дневног реда више због техничких грешака, него неких круцијалних ствари, те да ће се наћи на дневном реду наредне сједнице градског парламента.

"Мислим да неће доћи до смјене директора Центра за предшколско васпитање и образовање и распакивања коалиционог споразума. То су договори који ће се обављати у наредном периоду", навео је Милаковић.

Мишо Ковачевић, нови одборник СНСД-а, рекао је Срни да је желио да пређе у већи клуб и већу странку.

"Подржавам градоначелника Радојичића у раду и мислим да ћу ту боље дјеловати као одборник. Нисам имао никаквих сукоба у СП-у. У суштини, то је неки мој став и моја жеља да пређем у СНСД", каже Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана