Radojičić: Gradska pitanja mogu se riješiti i građanskom inicijativom

Srna
Radojičić: Gradska pitanja mogu se riješiti i građanskom inicijativom

Banjaluka - Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo inicijativom građana banjalučkog naselja Lazarevo da za sugrađane obezbijede dva stola za stoni tenis, te istakao da se ne mogu svi projekti u gradu rješavati finansiranjem iz budžeta.

Prilikom posjete Osnovnoj školi "Borisav Stanković", u čijem je dvorištu postavljen jedan od dva donirana betonska stola za stoni tenis, Radojičić je istakao da se mnogi problemi mogu riješiti građanskim inicijativama, sponzorstvima ili učešćem društveno-odgovornih kompanija.

"Već sam razgovarao sa predstavnicima nekih kompanija da u dogovoru rješavamo pitanja u vezi sa manjim ulaganjima na području grada, a uz koje će one promovisati i neke svoje aktivnosti", rekao je Srni Radojičić.

Navodeći da je riječ o dječijim igralištima, Radojičić je naglasio da je uvijek dobrodošla pomoć svih koji žele da pomognu gradu.

Član Savjeta Mjesne zajednice Lazarevo i pokretač inicijative Igor Vidović rekao je da je drugi sto za stoni tenis postavljen u dvorištu Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" u Lazarevu, te da je vrijednost stolova oko 2.000 KM.

"Ova inicijativa treba da pokaže da građani mogu i sami oplemeniti sadržaje u svom naselju, a ne samo da se oslanjaju na Upravu grada", rekao je Vidović.

On je naveo da je stolove za stoni tenis donirala firma "Gradip" iz Prnjavora, te dodao da su predstavnici ovog preduzeća pripremili još 10 stolova za druge mjesne zajednice u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana