Радојичић: Градска питања могу се ријешити и грађанском иницијативом

Срна
Радојичић: Градска питања могу се ријешити и грађанском иницијативом

Бањалука - Новоизабрани градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изразио је задовољство иницијативом грађана бањалучког насеља Лазарево да за суграђане обезбиједе два стола за стони тенис, те истакао да се не могу сви пројекти у граду рјешавати финансирањем из буџета.

Приликом посјете Основној школи "Борисав Станковић", у чијем је дворишту постављен један од два донирана бетонска стола за стони тенис, Радојичић је истакао да се многи проблеми могу ријешити грађанским иницијативама, спонзорствима или учешћем друштвено-одговорних компанија.

"Већ сам разговарао са представницима неких компанија да у договору рјешавамо питања у вези са мањим улагањима на подручју града, а уз које ће оне промовисати и неке своје активности", рекао је Срни Радојичић.

Наводећи да је ријеч о дјечијим игралиштима, Радојичић је нагласио да је увијек добродошла помоћ свих који желе да помогну граду.

Члан Савјета Мјесне заједнице Лазарево и покретач иницијативе Игор Видовић рекао је да је други сто за стони тенис постављен у дворишту Основне школе "Иван Горан Ковачић" у Лазареву, те да је вриједност столова око 2.000 КМ.

"Ова иницијатива треба да покаже да грађани могу и сами оплеменити садржаје у свом насељу, а не само да се ослањају на Управу града", рекао је Видовић.

Он је навео да је столове за стони тенис донирала фирма "Градип" из Прњавора, те додао да су представници овог предузећа припремили још 10 столова за друге мјесне заједнице у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана