Radojičić: Grad ne odustaje od tužbe protiv organizatora protesta

nezavisne.com
Radojičić: Grad ne odustaje od tužbe protiv organizatora protesta

​Banjaluka – Grad Banjaluka ne odustaje od podnošenja tužbi protiv organizatora protesta “Pravda za Davida” koji su spriječili održavanje novogodišnjih koncerata i time gradu nanijeli orgomnu štetu, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

 

“Gradska uprava prikuplja sve potrebne elemente za podnošenje tužbi za naknadu štete. Policija vodi svoju istragu nezavisno od nas, već su  dolazili do nas i tražiti izjave i određene podatke, kako bi saznali šta je grad sve planirao za novogodišnje praznike”, rekao je Radojičić.

Dodao je da se vodi nekoliko palarelnih postupaka i da  grad preko Pravobranilašta mora preduzimati određenje radnje.

“Kada budemo imali kompletiranu osnovu za tužbu onda ćemo moći sa kompletnim izvještajem izaći pred javnost”, rekao je Radojčić.

Dodao je da je gradu nanesena direktna i indirektna šteta.

“Direktna šteta je ta da je plaćena bina koja za vrijeme novogodišnjih koncerata nije iskorištena. To je samo jedna od šteta koja je nanesena gradu. Reputaciona šteta je mnogo veća jer smo imali veliki broj otkazivanja dolazaka gostiju u Banjaluku za vrijeme novogodišnjih praznika. Radi se o indirektnoj šteti koju su pretrpjeli ugostitelji, hotelijeri, trgovci i razne druge grane”, rekao je Radojičić.

Dodao je da će zbog nanesene štete grad više mjeseci i godina morati da otklanja ružne slike koje su iz njega otišle i koje će ujedno i odbijati nove goste da dolaze u Banjaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana